ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνεργασία Δήμου-Εκπαίδευσης για τις σχολικές κτιριακές υποδομές

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνεργασία Δήμου-Εκπαίδευσης για τις σχολικές κτιριακές υποδομές

Οι σχολικές κτιριακές υποδομές βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, όπου συμμετείχαν:Από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας και Παιδείας, Παντελής Κολόκας, καθώς και οι Πρόεδροι των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βασίλης Τσαμπαλάς και Βούλα Τσίλη.

Από την πλευρά της Εκπαίδευσης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Νίκος Κολιός.

Στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την ωρίμανση προτάσεων για την αναβάθμιση και δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών. Επιδιώκει παράλληλα αυτή η διαδικασία, να εξελιχθεί σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στη βάση μιας κοινής αξιολόγησης για την υφιστάμενη κατάσταση, τις ανάγκες που υπάρχουν και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν. Αυτό ακριβώς ήταν και το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης. Έγινε μια εκτενής συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση, και συζητήθηκαν προτάσεις με βάση τις ανάγκες που καταγράφονται λαμβάνοντας υπόψη και τα δημογραφικά δεδομένα.
Η συνεργασία Δήμου και Εκπαίδευσης, σε αυτό το επίπεδο θα είναι συνεχής.

http://epirusgate.blogspot.gr

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Κτήμα Γκλίναβος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Το Κτήμα Γκλίναβος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Το Κτήμα Γκλίναβος για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, το Κτήμα Γκλίναβος θα είναι επισκέψιμο για το οινόφιλο κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο οινοποιείο και τα κελάρια του και να δοκιμάσει τα μοναδικά κρασιά του από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στα ιδιόκτητα αμπελοτόπια της περιοχής της Ζίτσας.

Ωράριο λειτουργίας: 11:00 - 17:00

Η είσοδος είναι δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο «Κτήμα Γκλίναβος» τηλ. 26580-22212

www.glinavos.gr και https://www.facebook.com/glinavos.domaine

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συντηρημένα και ασφαλή τα σχολικά κτήρια

Συντηρημένα και ασφαλή τα σχολικά κτήρια

Την υλοποίηση στο ακέραιο του προγραμματισμού που είχε γίνει από τις αρχές του καλοκαιριού και την ετοιμότητα των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών να «υποδεχθούν» τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διαπίστωσε η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών που συνεδρίασε τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοτική Σύμβουλος Βούλα Τσίλη, «παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες τα καταφέραμε και παραδίδουμε στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα σχολεία συντηρημένα, καθαρά, ευπρεπισμένα, αναβαθμισμένα, ασφαλή και υγιεινά».
Από χθες ξεκίνησε και η τελική γενική καθαριότητα, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολικά κτίρια να είναι απολύτως έτοιμα για την «υποδοχή» των μαθητών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απουσία σχεδίου καταλογίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Απουσία σχεδίου καταλογίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Μονόδρομο για τη σωτηρία της χώρας χαρακτηρίζει τη συμφωνία με τους εταίρους το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και σημειώνει πως θα στηρίξει την προσπάθεια μέχρι το τέλος, εκφράζοντας ωστόσο την διαφωνία του με την ακολουθούμενη πολιτική. Από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο των διαδικασιών για τη συγκρότηση του Κινήματος, ο συντονιστής των τομέων πολιτικής λειτουργίας και δράσης Γίωργος Ελενόπουλος τόνισε πως η συμφωνία είναι η προϋπόθεση για να σταθούμε στα πόδια μας και πως πρέπει να γίνει ένα ορθό βήμα για μια αναγκαία πορεία, που προϋποθέτει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις για να αρθούν οι αδικίες, για να αλλάξει η δημόσια διοίκηση και να διαμορφωθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.
Ο κ. Ελενόπουλος απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως για το αν το Κίνημα δημοκρατών Σοσιαλιστών θα στηρίξει την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία, λέγοντας πως κανείς δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, και κατηγόρησε την προηγούμενη, αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση ότι ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Διαμαρτύρονται οι πολίτες για μεταλλική κατασκευή σε πλατεία στους Αμπελόκηπους!

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Διαμαρτύρονται οι πολίτες για μεταλλική κατασκευή σε πλατεία στους Αμπελόκηπους!

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των Αμπελοκήπων στα Γιάννενα, για μεταλλική κατασκευή που κάποιοι φτιάχνουν επάνω στο γκαζόν παιδικής χαράς που βρίσκεται στη συμβολή κεντρικών δρόμων στη συγκεκριμένη συνοικία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, η κατασκευή γίνεται από παρακείμενο επιχειρηματία, ο οποίος -σύμφωνα με τους ίδιους- θέλει να απλώσει σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο την... πραμάτεια του! Δε γνωρίζουμε εάν  διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο δήμος Ιωαννιτών δεν έχει... πιαστεί στον ύπνο αλλά είναι ενήμερος! Επειδή η διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων στην πόλη έχει αποτελέσει συχνά κορυφαίο ζήτημα συζήτησης, άμεσα θα πρέπει να δοθούν στους κατοίκους, πειστικές απαντήσεις στις καταγγελίες τους. Τα λεπτομερή στοιχεία που μας έστειλαν αναγνώστες μας και έχουμε στην κατοχή μας, βρίσκονται στη διάθεση της κάθε αρμόδιας αρχής...

http://epirusgate.blogspot.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πλωτές περιπολίες κατά της λαθραλιείας στην Παμβώτιδα

Πλωτές περιπολίες κατά της λαθραλιείας στην Παμβώτιδα

Πλωτές περιπολίες για την αντιμετώπιση φαινομένων λαθραλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα ξεκίνησαν από κοινού Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας και Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων την περίοδο απαγόρευσης του ψαρέματος στη λίμνη Παμβώτιδα που ξεκίνησε από τις 15 Απριλίου και θα διαρκέσει έως το τέλος Μαΐου.
Με τις πλωτές περιπολίες που ξεκίνησαν σήμερα, σε συνδυασμό με τις περιπολίες περιμετρικά της Παμβώτιδας, στις οποίες συμμετέχουν και θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων, αστυνομικοί, αλλά και υπάλληλοι του Δήμου, δημιουργείται ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας της λίμνης, όχι μόνο από κρούσματα λαθραλιείας, αλλά και από φαινόμενα ρύπανσης, καταπατήσεων και άλλων χρήσεων που αντιβαίνουν το νόμο, κάτι που επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος  του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κώστας Φρίγκας, κάνοντας γνωστό πως περιπολίες θα γίνονται και στη διάρκεια της νύχτας.

Σελίδα 1 από 447