ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν εγκαταλείπεται η προσπαθεια για Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο

Δεν εγκαταλείπεται η προσπαθεια για Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο

Αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια για την ίδρυση και λειτουργία του Πειραματικού Λυκείου Ιωαννίνων από την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο, εμφανίζεται η αντιδήμαρχος Παιδείας Παρασκευή Τσίλη.
Σε μείζον εμπόδιο έχει εξελιχθεί η κωλυσιεργία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε τροποποίηση του νόμου, ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα ίδρυσης Πρότυπων Πειραματικών Λυκείων και όχι μόνο η μετεξέλιξη των Γενικών Λυκείων.
Η πίεση του Δήμου Ιωαννιτών είναι σε συνεχή βάση και μετά το έγγραφο της κας. Τσίλη προς τον Υπουργό Παιδείας να επισπεύσει τις διαδικασίες ή έστω να ενημερώσει για τις προθέσεις του, θα γίνει νέα προσπάθεια επαφής με τον κ. Λοβέρδο, στον οποίο μέσω συνεργατών του διαβιβάζονται όλα τα στοιχεία. Βέβαια, ο χρόνος πλέον λιγοστεύει επικίνδυνα, καθώς μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα πρέπει να εξοπλιστεί το σχολείο, να στελεχωθεί με εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας και να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των μαθητών μέσω  διαγωνισμού.
«Ήδη έχουν στενέψει πάρα πολύ τα περιθώρια, γιατί μιλάμε για πολύ μεγάλες και χρονοβόρες διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα. Και κατ’ αρχήν στις ίδιες τις διαδικασίες του Υπουργείου. Αν, όμως, αποφασιστεί η ίδρυση του Πρότυπου Πειραματικού, ακόμη κι αν δεν προλάβουμε τον Σεπτέμβριο, όλα θα έχουν μπει σε μία σειρά», υπογράμμισε η κα. Τσίλη.

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χάνεται το πειραματικό λύκειο;

Χάνεται το πειραματικό λύκειο;

Ανεξήγητη κωλυσιεργία από το Υπουργείο με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν

 Εν αμφιβόλω τίθεται πια η ίδρυση και λειτουργία του πρότυπου πειραματικού Λυκείου των Ιωαννίνων καθώς μετά τις εξαγγελίες του πρώην υπουργού Παιδείας Κων/νου Αρβανιτόπουλου περί νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα επέτρεπε την ίδρυση νέων τέτοιων σχολικών μονάδων σε δήμους που είχαν εκδηλώσεις ενδιαφέρον δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Έτσι ο δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται με δεμένα τα χέρια καθώς η κατασκευή του Νέου Γυμνασίου Ανατολής στην περιοχή «Μεγάλη Βαθειά» το οποίο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει παραχωρηθεί ώστε να λειτουργήσει εκεί το Πειραματικό Λύκειο της πόλης μπορεί να έχει ολοκληρωθεί αλλά ακόμα κανείς δε γνωρίζει αν θα υποδεχτεί μαθητές από τον Σεπτέμβριο.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Παρασκευή Τσίλη, βλέποντας τα περιθώρια να στενεύουν απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Παιδείας με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τις προθέσεις του καθώς σε περίπτωση που δεν επιθυμεί τελικά να προχωρήσει στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση που το ίδιο βέβαια εξήγγειλε, τότε ο δήμος θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του για την αξιοποίηση του εν λόγω κτιρίου.

«Αυτό που χρειάζεται είναι η εξαγγελία του κ. Αρβανιτόπουλου τον Απρίλιο να γίνει πράξη και μάλιστα άμεσα. Ο χρόνος υπήρχε αλλά προφανώς δεν υπάρχει διάθεση», είπε η κ. Τσίλη μιλώντας στους «Ν.Α.».

Τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον οριακά αφού αν το Υπουργείο αποφασίσει τελικά να τηρήσει τις εξαγγελίες του ο δήμος θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσει την προμήθεια όλων των απαραίτητων σχολικών ειδών όπως θρανία καρέκλες, πίνακες κ.τ.λ..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

4000 ευρώ για την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη από τον δήμο Ιωαννιτών!!!

4000 ευρώ για την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη από τον δήμο Ιωαννιτών!!!

Τη διάθεση του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων προκειμένου να καλυφθεί η συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη.
Η συμμετοχή ορίζεται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και ο Δήμος θα κάνει τα άκρως απαραίτητα.
Αυτά συνοψίζονται στην εξέδρα που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία, το στολισμό, τη μικροφωνική και την αγορά ενός σταυρού ευλογίας που θα αποτελεί το δώρο του Δήμου στον Μητροπολίτη Μάξιμο.
Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, υπογραμμίζοντας ότι η εποχή που διανύουμε και η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι, δεν επιτρέπουν περιττές δαπάνες. Ο Δήμος περιορίζεται στα άκρως απαραίτητα και στα ελάχιστα που προκύπτουν από το πρωτόκολλο εθιμοτυπίας.
Θετική ψήφο στην έγκριση των δαπανών έδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας τόνισε ότι η τελετή ενθρόνισης θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατό πιο λιτά.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τασούλας έδωσε λευκή ψήφο σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία θρησκευτική τελετή που θα έπρεπε να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της εκκλησίας και τόνισε την ανάγκη διαχωρισμού κράτους εκκλησίας.
Την εισήγηση καταψήφισε ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Στέφανος Σκοπούλης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία τελετή που είναι έξω από την ευθύνη του Δήμου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προφυλακίστηκε ο πρώην ταμίας του Δήμου Ιωαννιτών για την υπεξαίρεση

Προφυλακίστηκε ο πρώην ταμίας του Δήμου Ιωαννιτών για την υπεξαίρεση

Στις φυλακές Σταυρακίου οδηγήθηκε ο πρώην ταμίας του Δήμου Ιωαννιτών ο οποίος κατηγορείται για την υπεξαίρεση ποσού που ξεπερνά το 1,3 εκατομμύρια από το ταμείο του Δήμου.

Η προφυλάκιση αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Πρωτοδικών, μετά τη διαφωνία που είχε ανακύψει την προηγούμενη βδομάδα μεταξύ ανακριτή κι εισαγγελέα.

Έτσι μετά την πενθήμερη κατ' οίκον κράτηση ο πρώην ταμίας πήρε το δρόμο προς τις φυλακές.

Η υπόθεση της υπεξαίρεσης είχε αποκαλυφθεί στις αρχές του 2013. Πρωτεργάτης στην αποκάλυψη ήταν ο τότε αντιδήμαρχος οικονομικών Νίκος Μάντης.

Από τις δικές του ενέργειες βγήκαν στο φως όσα επί ενάμισι περίπου χρόνο συνέβαιναν στο ταμείο του δήμου, από όπου ο εν λόγω υπάλληλος αφαιρούσε ρευστό.

Ενάμισι χρόνο μετά την αποκάλυψη οδηγήθηκε στις Φυλακές. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, την προηγούμενη βδομάδα, η πρώην Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας.

epiruspost.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ορφανά» θα απομείνουν 150 σχολεία στα Γιάννενα

«Ορφανά» θα απομείνουν 150 σχολεία στα Γιάννενα

Με αποτελεσματικό τρόπο λειτούργησαν τα τελευταία τέσσερα σχεδόν χρόνια οι Σχολικές Επιτροπές στο Δήμο Ιωαννιτών, όπως παραδέχονται τόσο η εκπαιδευτική Κοινότητα όσο και οι Σύλλογοι Γονέων.Παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις, κατάφεραν να διαχειριστούν τις ανάγκες 150 σχολείων σε όλο τον διευρυμένο Δήμο, το μαθητικό δυναμικό των οποίων φτάνει τις 17.000 παιδιά. Ένα έργο δύσκολο, όπως αποδεικνύουν τα μεγέθη αυτά, που όμως σε γενικές γραμμές υλοποιήθηκε ικανοποιητικά. Ωστόσο, η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργησή τους θα δημιουργήσει, αν τελικά εφαρμοστεί, σοβαρές δυσλειτουργίες, τόσο στα ίδια τα σχολεία που ούτως ή άλλως έχουν μεγάλες ανάγκες, όσο και στον Δήμο Ιωαννιτών που θα κληθεί να αναλάβει το έργο της διαχείρισης και της χρηματοδότησης των 150 αυτών εκπαιδευτηρίων της πόλης μας. Την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκφράζει μιλώντας σχετικά στην εφημερίδα  «Πρωινός Λόγος» η αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη, αρμόδια για θέματα Παιδείας, η οποία γνωρίζει καλά το σύστημα της διαχειριστικής λειτουργίας των σχολείων στο Δήμο Ιωαννιτών. Όπως σημειώνει, τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι τελικά πολλά.

Παρήγαγαν έργο
«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι όχι μόνο το οικονομικό σκέλος αλλά και το θεσμικό. Αν δηλαδή οι Σχολικές Επιτροπές, αυτά τα Νομικά Πρόσωπα με το ειδικό καθεστώς που στο δικό μας Δήμο πρωτολειτούργησαν τον Σεπτέμβριο του 2011 παρήγαγαν έργο ή όχι», τονίζει η Παρασκευή Τσίλη, προσθέτοντας ότι «στα τριάμισι αυτά χρόνια όλοι ομολογούν και η εκπαιδευτική Κοινότητα και οι Σύλλογοι Γονέων και όσοι εμπλέκονται με την λειτουργία των σχολείων ότι οι Επιτροπές λειτούργησαν ουσιαστικά και αποτελεσματικά, μέσα από τις δυσκολίες που υπάρχουν και τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα απ’ ότι παλιότερα». Οι Σχολικές Επιτροπές πέτυχαν τον εξορθολογισμό των δαπανών, την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας, έστω κι αν υπήρξαν ελλείψεις ή και αστοχίες, όπως επισημαίνει η Αντιδήμαρχος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον έκλεψαν στα λίτρα βενζίνης, σε πρατήριο των Ιωαννίνων

Τον έκλεψαν στα λίτρα βενζίνης, σε πρατήριο των Ιωαννίνων

Κάλεσε την Αστυνομία η οποία του δήλωσε ότι δεν έχει αρμοδιότητα στο θέμα!!!
Αρκετά συχνά ακούμε στα αθηναϊκά κανάλια για τα κόλπα που χρησιμοποιούν ορισμένοι κακοί επαγγελματίες -ευτυχώς σε περιοχές εκτός Ιωαννίνων- στο χώρο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, προκειμένου να κλέψουν τον πελάτη στην μέτρηση της βενζίνης που του βάζουν στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του. Και ενώ πιστεύαμε ότι στα Γιάννενα δεν είχαμε τέτοια κρούσματα, ήρθε η καταγγελία ενός πολίτη που υποχρεώθηκε να πληρώσει περισσότερα λίτρα βενζίνης από αυτά που χωράει συνολικά το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του.

Όπως λοιπόν ο ίδιος καταγγέλλει, το αυτοκίνητό του για να φουλάρει χρειάζεται 85 λίτρα βενζίνης.
Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, ενώ είχε ήδη περίπου είκοσι λίτρα καύσιμο στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του, επισκέφτηκε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής και ζήτησε να του το γεμίσουν. Και ενώ περίμενε να πληρώσει σε ευρώ ένα ποσό που θα αντιστοιχούσε περίπου γύρω στα 65 λίτρα βενζίνης, κλήθηκε να πληρώσει για... 94 λίτρα βενζίνης!
Παρά τις έντονες διαματρυρίες το, άκρη δε βρήκε στο πρατήριο, αφού ο επαγγελματίας επέμενε ότι η μηχανή της αντλίας δεν κάνει ποτέ λάθος. Κάλεσε την Αστυνομία η οποία του δήλωσε ότι δεν έχει αρμοδιότητα στο θέμα.
Προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας, όμως το τηλέφωνο ήταν διαρκώς απασχολημένο.
Μέχρι και στο ΣΔΟΕ έφτασε, όμως αντί να επιληφθούν άμεσα του θέματος, τον κάλεσαν να συμπληρώσει την αίτηση καταγγελίας που υπάρχει στην υπηρεσία! Χαμένος μέσα στις μυλόπετρες ενός ανευθυνο-υπέυθυνου κράτους προσπαθεί εδώ και μέρες να βρει το δίκιο του. Μάταια όμως...

Αναρτήθηκε από

Σελίδα 1 από 442