Greek-News

Κυριακή, 20 Απριλίου 2014
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δημοτικού σχολείου

Μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δημοτικού σχολείου

Με αφορμή τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, η Αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη, αρμόδια για θέματα Παιδείας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Είναι άδικο και δεν είναι καθόλου ηθικό για τους 13 μαθητές του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου να γίνεται τόσο μεγάλος πόλεμος.

Η ακεραιότητα των μαθητών δεν κινδυνεύει από τις γυψοσανίδες που διαχώρισαν δύο  εσωτερικούς χώρους του σχολείου ή τη διαμόρφωση ενός χώρου ως κουζίνα και τραπεζαρία για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, όταν μάλιστα ο χώρος περισσεύει!!!

Κινδυνεύει όμως από λογικές, νοοτροπίες και πρακτικές που διαχωρίζουν τον κόσμο και διαφοροποιούν τους ανθρώπους και κυρίως από την προσπάθεια κάποιων να περάσουν στα παιδιά μας και την κοινωνία αυτά τα μηνύματα. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος!!! Με ποιες αρχές και αξίες γαλουχούμε την νεολαία μας!!!

Για μένα και το Δημοτικό Συμβούλιο το μέγιστο καθήκον και υποχρέωση είναι η ισότιμη αντιμετώπιση και ουσιαστική επίλυση ζητημάτων που αφορούν όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις.

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην αντεπίθεση για το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Στην αντεπίθεση για το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα Παιδείας Παρασκευή Τσίλη, απέναντι σε όσους μετέρχονται διάφορους τρόπους και μεθόδους για να μπλοκάρουν την μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο κτήριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Κάστρο.
Η κα. Τσίλη, εμμέσως πλην σαφώς, μίλησε για ρατσιστικές συμπεριφορές, λέγοντας πως είναι άδικο και καθόλου ηθικό για τους 13 μαθητές του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου να γίνεται τόσο μεγάλος πόλεμος.
«Η ακεραιότητα των μαθητών δεν κινδυνεύει από τις γυψοσανίδες που διαχώρισαν δύο  εσωτερικούς χώρους του σχολείου ή τη διαμόρφωση ενός χώρου ως κουζίνα και τραπεζαρία για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, όταν μάλιστα ο χώρος περισσεύει! Κινδυνεύει όμως από λογικές, νοοτροπίες και πρακτικές που διαχωρίζουν τον κόσμο και διαφοροποιούν τους ανθρώπους και κυρίως από την προσπάθεια κάποιων να περάσουν στα παιδιά μας και την κοινωνία αυτά τα μηνύματα. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος. Με ποιες αρχές και αξίες γαλουχούμε την νεολαία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μαζί στις προτάσεις Δήμος και Περιφέρεια

Μαζί στις προτάσεις Δήμος και Περιφέρεια
Την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στις συνεργασίες μεταξύ των φορέων, συζήτησε χτες ο Θωμάς Μπέγκας με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. Βασικό σημείο της συζήτησης ήταν για μια ακόμα φορά το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, το επόμενο χρηματοδοτικό ευρωπαϊκό πλαίσιο δηλαδή, με τις συνεργασίες που θέλει ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών να «τρέξουν» για την αξιοποίησή του.

«Η δική μας πρόταση αφορά στη συνέργεια των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης με υποβολή κοινών προτάσεων στο νέο ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.) Θα πρέπει να δούμε τον σχεδιασμό και την απορρόφηση σαν ‘άθροισμα’ για το καλό της περιοχής, με κοινές ή συμπληρωματικές δράσεις», είπε ο κ. Μπέγκας. Σύμφωνος ήταν ο κ. Καχριμάνη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «εμείς, στην τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να συνεργαστούμε για να δώσουμε αποτελέσματα». Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η προσέγγισή του στη συνεργασία των δύο βαθμών, καθώς όπως τόνισε, όντας και ο ίδιος υποψήφιος εκ νέου, δεν πρέπει να υπάρχει ανάμιξη στα προεκλογικά του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, γιατί οι περιφερειάρχες πρέπει να συνεργαστούν με όποιους «ο λαός επιλέξει και τελικά εκλεγούν». Πρόσθεσε δε ότι «οι δύσκολες εποχές απαιτούν όχι μόνο συνέργεια των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης αλλά και συνέργειες των έργων στην επόμενη προγραμματική περίοδο». Ο κ. Μπέγκας είπε ότι στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να τεθεί επί τάπητος η βασική φιλοσοφία της παράταξης, ότι δηλαδή την επόμενη των εκλογών θα πρέπει οι παρατάξεις να συνεργαστούν. « Αυτό είναι αναγκαίο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που βιώνουμε και ως αυτοδιοίκηση και ως κοινωνία». Τέλος, ο κ. Καχριμάνης είπε ότι με τον κ. Μπέγκα είχε μια πολύ καλή συνεργασία για τα θέματα καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων, ειδικά με την ιδιότητα του κ. Μπέγκα ως προέδρου του ΦΟΔΣΑ. Τον κ. Μπέγκα συνόδευσαν οι υποψήφιοι της παράταξης Βούλα Τσίλη Ελένη Μαλάτου και Κώστας Μάμαλης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι 38 του Καχριμάνη στα Γιάννενα

Οι 38 του Καχριμάνη στα Γιάννενα
Το πλήρες ψηφοδέλτιό της για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έδωσε στη δημοσιότητα, χτες το μεσημέρι, η παράταξη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

«Συγκροτείται από στελέχη που έχουν ήδη μακρά διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, αλλά και νέα που διακρίνονται στον επαγγελματικό-επιχειρηματικό τους χώρο, συστρατευόμενα σε έναν και μοναδικό στόχο που είναι η ανάπτυξη της Ηπείρου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, ενώ η επίσημη παρουσίαση του συνόλου του ψηφοδελτίου θα γίνει μετά τις γιορτές του Πάσχα. Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων, όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, είναι εκ νέου η πολιτικός μηχανικός Τατιάνα Καλογιάννη. Μεταξύ των ονομάτων που ανακοίνωσε, είναι ο Δημήτρης Φίλης, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο οποίος έχει πολιτική αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, και η Νατάσσα Τύρου-Ούζα, που ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Τα 38 συνολικά ονόματα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων είναι: Βενέτη-Μαρινίδου Μαρία (καθηγήτρια-εκπαιδευτικός), Γαϊτανίδης Πρόδρομος (κτηνίατρος, υπάλληλος του Αγροτικού Κτηνιατρείου Κόνιτσας), Γιαννούση-Τσιαλιαμάνη Χριστίνα (ειδική πωλήσεων-μάρκετινγκ), Γκίκας Δημήτρης (ελεύθερος επαγγελματίας), Γοργόλης Βασίλης (δικηγόρος), Δεβελέγκας Γιάννης (αντιστράτηγος εν αποστρατεία, επιτελής του Γενικού Επιτελείου Στρατού), Ζιάβρας Κωνσταντίνος (τουριστικός πράκτορας), Καραμάνη Κέλλυ (οικονομολόγος), Καραμπίνας Γιάννης (καθηγητής φυσικής αγωγής, τέως ομοσπονδιακός προπονητής χαντ μπωλ), Καττής Νίκος (οικονομικός επιθεωρητής), Λάζος Ιωάννης (τέως διευθυντής Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας), Λαμπίρης Γιώργος (ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας), Λάμπρη Ροζίνα (πολιτικός μηχανικός, ελέγκτρια δόμησης του ΥΠΕΚΑ),

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο στόχος τέθηκε: νίκη στις εκλογές

Ο στόχος τέθηκε: νίκη στις εκλογές
«Προχωράμε μαζί για τη νίκη» ήταν το κοινό σημείο του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και του επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμά Μπέγκα, στη μαζική συγκέντρωση που έγινε στο ξενοδοχείο Du Lac την Κυριακή το πρωί.

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα, από ομιλίες και παριστάμενους, είναι πως η παράταξη όντως βάζει πλώρη για να πάρει τις εκλογές, αφήνοντας πίσω τη δύσκολη διαδικασία αλλαγής επικεφαλής. Κοινός αντίπαλος αναδείχθηκε η παράταξη Γκόντα και κυρίως, η πολιτική της λογική. Ο κ. Φίλιος χαρακτήρισε επανειλημμένα την παράταξη της αντιπολίτευσης, εκφραστή του μνημονίου και την πολιτική που ακολούθησε, κομμάτι των αιτιών που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. Ο κ. Μπέγκας είπε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι να προχωρήσει ο δήμος μπροστά, να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της Ενότητας Πολιτών μέσα από μια δεύτερη θητεία. Επιτέθηκε και αυτός στην πολιτική της παράταξης Γκόντα και παρουσίασε ένα πρώτο δείγμα των προγραμματικών του δεσμεύσεων.

«Δεν θέλω να γίνω δήμαρχος γιατί ακούγεται ωραία ο τίτλος. Πιστεύω βαθιά ότι τόσο εγώ, όσο και όλα τα άξια στελέχη αυτής της παράταξης, εγγυόμαστε ένα πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας κι ένα σχέδιο δράσης όπως αξίζει στο μεγάλο δήμο Ιωαννιτών και στους πολίτες αυτού του δήμου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με πρόγραμμα… 2010

Με πρόγραμμα… 2010
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai, το οποίο «περνούσε» πίσω από το βήμα της εκδήλωσης ως έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γκόντας παρουσίασε ολόκληρο το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, κάνοντας ταυτόχρονα μια ευθεία επίθεση στη σημερινή δημοτική αρχή.

Στην εκδήλωση , η οποία άρχισε με τα… επινίκια του 2-0 του ΠΑΣ επί του Ολυμπιακού, παραβρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η ΝΔ των Ιωαννίνων (από βουλευτές ο Σταύρος Καλογιάννης), ενώ στην πορεία της εκδήλωσης, εμφανίστηκε και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Ο κ. Γκόντας χρησιμοποίησε σκληρά λόγια, λέγοντας ότι οι πολίτες θα θυμούνται τη δημοτική αρχή ως «ματωμένη δημοτική αρχή» και προσπάθησε να αποφύγει την κατηγορία περί εκφραστή της μνημονιακής πολιτικής που το απέδωσαν νωρίτερα από το πρωί ο Θωμάς Μπέγκας και ο Φίλιππας Φίλιος, λέγοντας περίπου ότι αυτά είναι «μιζέρια» και ότι δουλειά του δημάρχου είναι «να δίνει λύσεις». Επίσης, παρουσίασε τα περισσότερα από τα έργα που γίνονται τώρα ή έγιναν τα τελευταία 3,5 χρόνια, ως έργα της δικής του δημοτικής περιόδου. Σε αρκετές περιπτώσεις άλλωστε, τα έργα που παρουσίαζε ήταν αυτά που χρησιμοποίησε η παράταξη και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Σελίδα 1 από 438