ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ιστορία του Ορφανοτροφείου Θηλέων Ιωαννίνων σε ένα βιβλίο

Η ιστορία του Ορφανοτροφείου Θηλέων Ιωαννίνων σε ένα βιβλίο

Η παρουσίαση του βιβλίου για το Εθνικό Ορφανοτροφείο Θηλέων Ιωαννίνων θα γίνει σήμερα Τετάρτη  και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Πρόκειται για συγγραφική προσπάθεια μαθητών και καθηγητών του 2ου Λυκείου Ιωαννίνων.

Για το βιβλίο δούλεψαν οι μαθητές του σχολείου καθώς και οι καθηγητές: Μποβίλας Κων/νος, ΠΕ19, Τζοβάρα Μαρία, ΠΕ01, Τσαντήλα Αλεξάνδρα, ΠΕ10, Χαριζάνη Μαρία, ΠΕ13
Συνεργάτες: (Γούλιας Θεοχάρης, απόφοιτος του σχολείου), Οικονόμου Αθηνά, ΠΕ06, Σιώτου Χρυσαυγή, ΠΕ04.04

Σε μήνυμά της προς τον Διευθυντή του σχολείου, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βούλα Τσίλη αναφέρει τα εξής:

"Θέλω να συγχαρώ για μια ακόμα φορά τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου σας για τη συνεχή προσπάθειά τους να προάγουν τον πολιτισμό, δίνοντας νόημα και ουσία στην εκπαίδευση και ενδιαφέρον στο σχολείο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η δημόσια παιδεία στη χώρα μας βάλλεται από παντού.

Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά, θα είμαστε πάντοτε αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες, που αποδεικνύουν ότι η νέα γενιά προετοιμάζεται για τα καλύτερα.

Δυστυχώς η παρουσία μου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται την ίδια ώρα, δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι κοντά σας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: "Το σπίτι μας".

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη μέχρι σήμερα ουσιαστική συνεργασία μας, η οποία θα συνεχιστεί και στο μέλλον."

 

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θωμάς Μπέγκας: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη «επένδυση» απέναντι στην κρίση

Θωμάς Μπέγκας: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη «επένδυση» απέναντι στην κρίση

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη, ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας. Ο Δήμαρχος συμμετείχε στη χθεσινή τελετή του Αγιασμού στο Λύκειο της Ζωσιμαίας απ’ όπου και ο ίδιος αποφοίτησε και στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας. 
Στην τελετή Αγιασμού σε αρκετά σχολεία του Δήμου συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, όπως και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών υπογράμμισε πως: «η γνώση και η μόρφωση είναι τα πιο σημαντικά εφόδια για τη νέα γενιά. Η παιδεία είναι το βάθρο όπου στηρίζεται μια ποιοτική και σύγχρονη κοινωνία . Αυτή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη «επένδυση μας», αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση που βιώνουμε».
Μιλώντας στους μικρούς μαθητές και τα «πρωτάκια» της «Ακαδημίας», ο κ. Μπέγκας, τους προέτρεψε: «να διαβάζετε, να φροντίζετε τις φρεσκοβαμμένες αίθουσες του σχολείου, αλλά κυρίως … να παίζετε και να χαίρεστε το σχολείο». Αναφέρθηκε επίσης στους εκπαιδευτικούς ως «τον πιο σημαντικό κρίκο της εκπαίδευσης».
Ο Δήμαρχος μνημόνευσε τη σημαντική δουλειά που έγινε το καλοκαίρι στη συντήρηση των σχολείων και την ανακαίνιση των σχολικών αιθουσών, κάτι που υπογράμμισαν στο χαιρετισμό τους και οι διευθυντές των σχολείων. Ευχαρίστησε γι’ αυτό την πρώην Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Β/βαθμιας σχολικής επιτροπής, Βούλα Τσίλη και τον πρόεδρο της Α/βάθμιας σχολικής επιτροπής Βασίλη Τσαμπαλά. Τέλος υποσχέθηκε ότι «η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Π. Τσίλη – Θεσμικό ζήτημα η μη αξιοποίηση των γυναικών

Π. Τσίλη – Θεσμικό ζήτημα η μη αξιοποίηση των γυναικών

Πλήρως επιβεβαίωσε η πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας και εκ νέου δημοτική σύμβουλος Παρασκευή Τσίλη το ρεπορτάζ του vimanews.gr, που την ήθελε να έχει δεχθεί προτάσεις για να αναλάβει την αντιδημαρχία Οικονομικών. Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στην εκπομπή ΓΕΓΟΝΟΤΑ με τον Κώστα Κυρίτση, η κα. Τσίλη επιχείρησε να αποσυνδέσει την πρόταση από πολιτικές σκοπιμότητες ώστε να αρνηθεί και να δώσει το πάτημα για τη μη αξιοποίησή της, λέγοντας πως δεν πιστεύει πως υπήρξε τέτοιο σκεπτικό, ενώ αιτιολόγησε τη μη αποδοχή της πρότασης με το επιχείρημα πως δεν ήταν έτοιμη να αναλάβει τέτοια ευθύνη.
«Ο Δήμαρχος μου ζήτησε όχι μία, αλλά περισσότερες φορές να αναλάβω την αντιδημαρχία των οικονομικών. Με επιχειρήματα του είπα πως σε αυτή τη φάση δε θα μπορούσα, γιατί δεν είχα ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα καθόλου. Έχω και την άποψη πως όταν ένα κομμάτι πάει καλά, δεν πρέπει να αλλάξει. Είπα πως αν δεν μεσολαβήσει ένα διάστημα προσαρμογής και ενημέρωσης, δε θα μπορούσα να αναλάβω αμέσως τώρα. Η άρνησή μου δεν ήταν επειδή δεν ήθελα να βοηθήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χωρίς προβλήματα στα Γιάννινα το πρώτο κουδούνι

Χωρίς προβλήματα στα Γιάννινα το πρώτο κουδούνι

Χωρίς προβλήματα στα Γιάννινα γίνεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Από το Δήμο Ιωαννιτών είχε προηγηθεί μία πολύ σημαντική κι ουσιαστική δουλειά τους προηγούμενους μήνες, ειδικά το διάστημα του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να έχουν ανακαινιστεί πλήρως οι περισσότερες σχολικές αίθουσες και να έχει γίνει η προμήθεια όλων των αναλώσιμων υλικών που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Κάναμε ένα μεγάλο βήμα. Πάντα υπάρχει και το επόμενο. Μια ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια, σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό, που απαιτεί επιμονή, διαρκή αγώνα, κόπους και πολλές θυσίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Βούλα Τσίλη.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δώρα Χουλιάρα, σημείωσε ότι τα σχολεία της περιοχής δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με κενά και κι ελλείψεις κι ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές.

Το πρώτο κουδούνι λοιπόν χτυπάει και οι σχολικές αυλές θα γεμίσουν και πάλι.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας στις εννέα το πρωί θα παραστεί στον αγιασμό του Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας και στις δέκα και μισή στο συγκρότημα της Ακαδημίας.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας θα παραστεί στους αγιασμούς που θα γίνουν στο Καπλάνειο, στην Ακαδημία, στο 8ο Λύκειο και στο Εσπερινό Λύκειο Ιωαννίνων.

http://epiruspost.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το μήνυμα της Βούλας Τσίλη για τη νέα σχολική χρονιά

Το μήνυμα της Βούλας Τσίλη για τη νέα σχολική χρονιά

"Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί την έναρξη μιας ελπιδοφόρας αρχής. Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει, γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργία". Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρει στο μήνυμα της προς του μαθητές, εν όψει της έναρξης της σχολικης χρονιάς, την προσεχή Πέμπτη, η πρώην αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ιωαννιτών Βούλα Τσίλη. "Κοινός μας στόχος, να σας δώσουμε τις δυνατότητες, μέσα σ’ ένα ασφαλές, όμορφο, σύγχρονο, αναβαθμισμένο δομικά και υλικοτεχνικά περιβάλλον, να υλοποιήσετε τα όνειρά σας και τις φιλοδοξίες σας. Να δώσουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα μια νέα δυναμική και ποιότητα για την απόκτηση της γνώσης, τη διαμόρφωση χαρακτήρων, την καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος, με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας του ατόμου" αναφέρει, μεταξύ άλλων.

http://vimanews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επτά Αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο Θ. Μπέγκας

Επτά Αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο Θ. Μπέγκας

Την απόφαση ορισμού των αντιδημάρχων υπέγραψε σήμερα  ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας. Οι νέοι αντιδήμαρχοι με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες είναι οι εξής: 1. Θανάσης Μανταλόβας: Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, ο οποίος θα έχει την ευθύνη των Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου Ιωαννιτών.
2. Γιώργος Βίνης: Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Υπαίθρου, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας και του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωανννιτών.
Επίσης στον κ. Βίνης μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας.
3. Γιάννης Λιόντος: Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών.
4. Δημήτρης Κατηρτζίδης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ο οποίος θα έχει την ευθύνη των Τμημάτων α) Καθαριότητας & Ανακύκλωσης β) Διαχείρισης & Συντήρησης Οχημάτων και γ) Πρασίνου & Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου.
Επίσης στον κ. Κατηρτζίδη μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Ανατολής.

Σελίδα 1 από 443