ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Διαμαρτύρονται οι πολίτες για μεταλλική κατασκευή σε πλατεία στους Αμπελόκηπους!

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Διαμαρτύρονται οι πολίτες για μεταλλική κατασκευή σε πλατεία στους Αμπελόκηπους!

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των Αμπελοκήπων στα Γιάννενα, για μεταλλική κατασκευή που κάποιοι φτιάχνουν επάνω στο γκαζόν παιδικής χαράς που βρίσκεται στη συμβολή κεντρικών δρόμων στη συγκεκριμένη συνοικία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, η κατασκευή γίνεται από παρακείμενο επιχειρηματία, ο οποίος -σύμφωνα με τους ίδιους- θέλει να απλώσει σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο την... πραμάτεια του! Δε γνωρίζουμε εάν  διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο δήμος Ιωαννιτών δεν έχει... πιαστεί στον ύπνο αλλά είναι ενήμερος! Επειδή η διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων στην πόλη έχει αποτελέσει συχνά κορυφαίο ζήτημα συζήτησης, άμεσα θα πρέπει να δοθούν στους κατοίκους, πειστικές απαντήσεις στις καταγγελίες τους. Τα λεπτομερή στοιχεία που μας έστειλαν αναγνώστες μας και έχουμε στην κατοχή μας, βρίσκονται στη διάθεση της κάθε αρμόδιας αρχής...

http://epirusgate.blogspot.gr

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πλωτές περιπολίες κατά της λαθραλιείας στην Παμβώτιδα

Πλωτές περιπολίες κατά της λαθραλιείας στην Παμβώτιδα

Πλωτές περιπολίες για την αντιμετώπιση φαινομένων λαθραλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα ξεκίνησαν από κοινού Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας και Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων την περίοδο απαγόρευσης του ψαρέματος στη λίμνη Παμβώτιδα που ξεκίνησε από τις 15 Απριλίου και θα διαρκέσει έως το τέλος Μαΐου.
Με τις πλωτές περιπολίες που ξεκίνησαν σήμερα, σε συνδυασμό με τις περιπολίες περιμετρικά της Παμβώτιδας, στις οποίες συμμετέχουν και θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων, αστυνομικοί, αλλά και υπάλληλοι του Δήμου, δημιουργείται ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας της λίμνης, όχι μόνο από κρούσματα λαθραλιείας, αλλά και από φαινόμενα ρύπανσης, καταπατήσεων και άλλων χρήσεων που αντιβαίνουν το νόμο, κάτι που επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος  του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κώστας Φρίγκας, κάνοντας γνωστό πως περιπολίες θα γίνονται και στη διάρκεια της νύχτας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπ. Εσωτερικών: Δεν διαθέτει πιστοποιητικό η παιδική χαρά στα Ιωάννινα

Υπ. Εσωτερικών: Δεν διαθέτει πιστοποιητικό η παιδική χαρά στα Ιωάννινα

Η παιδική χαρά των Ιωαννίνων, στην οποία τραυματίστηκε σοβαρά το περασμένο Σάββατο ένα πεντάχρονο αγόρι, δεν διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε σε ένα από τα όργανα, διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, διαψεύδει αιτιάσεις του δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, ο οποίος έκανε λόγο για έκδοση του σήματος πιστοποίησης, το οποίο κατά τον ίδιο δεν έχει παραδοθεί στο δήμο λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι παιδικές χαρές οφείλουν να λάβουν ειδική πιστοποίηση, η οποία χορηγείται από το υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν τριπλού ελέγχου: πρώτον, της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου, δεύτερον, ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και, τρίτον, της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όσες δε παιδικές χαρές δεν διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση πρέπει να σφραγιστούν» επισημαίνει το υπουργείο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ναι» στον οίκο ανοχής, «όχι» όμως στα Καρδαμίτσια

«Ναι» στον οίκο ανοχής, «όχι» όμως στα Καρδαμίτσια
Με αρκετή καθυστέρηση, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων αποφάσισε να προχωρήσει στη χωροθέτηση μιας ευαίσθητης κοινωνικά επαγγελματικής δραστηριότητας: αυτής των οίκων ανοχής. Με αυτόν τον τρόπο έρχεται να δώσει ουσιαστική λύση στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και να εκτονώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί στα Καρδαμίτσια από την πρόθεση ενός επιχειρηματία να δημιουργήσει οίκο ανοχής στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν συναινεί στη φιλοξενία μιας τέτοιας επαγγελματικής δραστηριότητας στα Καρδαμίτσια, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι υπέρ των νόμιμων οίκων ανοχής. «Η δημοτική Αρχή δεν διακατέχεται από σεμνοτυφία και λαϊκισμό. Η κοινωνία έχει αποδείξει ότι η ύπαρξη οίκων ανοχής είναι αναγκαία για κοινωνικούς λόγους και για λόγους υγιεινής. Εγώ δεν θα εθελοτυφλήσω ούτε θα στρουθοκαμηλίσω όταν ξέρω ότι σήμερα στην πόλη μας λειτουργούν παράνομοι οίκοι ανοχής, όπου οι εκδιδόμενες γυναίκες είναι χωρίς πιστοποιητικά και ελέγχους υγιεινής και κανένας δεν ξέρει πως βρέθηκαν εκεί. Είναι κοινωνική ανάγκη και δεν είμαστε κατά των οίκων ανοχής», τόνισε.

Τα των οίκων ανοχής άρχισαν να απασχολούν την τοπική κοινωνία πριν από τρία χρόνια, όταν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από επιχειρηματία για δημιουργία σχετικής επιχείρησης στα Καρδαμίτσια. Το 2013, το δημοτικό συμβούλιο με δήμαρχο τον Φίλιππα Φίλιο αποφάσισε να μειώσει την απόσταση στα 300 μ. για τη λειτουργία οίκου ανοχής από ναούς, σχολεία, πλατείες και παιδικές χαρές. Το 2009 επί δημαρχίας Νίκου Γκόντα η απόσταση είχε μειωθεί επίσης στα 350 μ. από τα 400 μ. που ήταν. Βάσει της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου το 2013, ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας κατέθεσε την αίτηση για την έκδοση άδειας λειτουργίας στη γνωμοδοτική επιτροπή του νόμου 2734/99, η οποία συστήνεται με απόφαση του περιφερειάρχη. Η γνωμοδοτική επιτροπή είπε «όχι» βασιζόμενη σε υγειονομικές διατάξεις. Πριν από λίγο καιρό όμως ο επιχειρηματίας επανήλθε με νέα αίτηση στην επιτροπή, η οποία δεν έχει συνεδριάσει ακόμα για το θέμα. Την έκδοση της άδειας λειτουργίας την εκδίδει πάντως ο δήμαρχος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πως σχεδιάζει ο Δήμος την αξιοποίηση του Γιαννιώτικου

Πως σχεδιάζει ο Δήμος την αξιοποίηση του Γιαννιώτικου

«Η Δημοτική Αρχή δηλώνει σαφώς ότι το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το Πάρκο Πυρσινέλλα είναι δημοτικό, είναι ιδιοκτησία του Δήμου», επανέλαβε για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, τοποθετούμενος για το γνωστό θέμα της εκκρεμοδικίας με το Δημόσιο για την κυριότητα του χώρου<

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του χώρου που ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν. Όπως είπε «όταν ένας χώρος είναι κλειστός και δεν είναι «ζωντανός», όταν οι πολίτες δεν ζούνε μέσα σε αυτόν είναι πολύ δύσκολο να τον διαχειριστείς. Άρα έχουμε ευθύνη να ξανακάνουμε «ζωντανό» το Γιαννιώτικο Σαλόνι».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας έκανε γνωστό στο σώμα το περιεχόμενο της νομικής γνωμοδότηση για την αξιοποίηση του Γιαννιώτικου Σαλονιού, που ζήτησε και έλαβε ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Η άποψη είναι πως παρ' ότι δεν υπάρχει τελεσιδικία, μπορούμε να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα και στην εκμίσθωση του Γιαννιώτικου Σαλονιού. Θα πρέπει να το δρομολογήσουμε έστω και με ένα μικρό ρίσκο», είπε ο κ. Μανταλόβας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΜΠΕΓΚΑΣ: "Δεν συναινούμε στην ίδρυση οίκου ανοχής στα Καρδαμίτσια"

ΜΠΕΓΚΑΣ:

«Δεν συναινούμε στην ίδρυση του οίκου ανοχής στα Καρδαμίτσα, γιατί σε μια τόσο δύσκολη στιγμή θέλουμε να κάνουμε μια σοβαρή μελέτη από τις υπηρεσίες του δήμου. Να δούμε πού μπορούμε να χωροθετήσουμε οίκους ανοχής».

Με αυτή τη φράση και εν μέσω χειροκροτημάτων από κατοίκους των Καρδαμιτσίων που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας τοποθετήθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της ίδρυσης οίκου ανοχής στα Καρδαμίτσια, που έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή δεν διακατέχεται από λαϊκισμούς και αναγνώρισε το γεγονός, ότι η κοινωνία έχει αποδείξει ότι η ύπαρξη των οίκων ανοχής είναι αναγκαία.

«Δεν εθελοτυφλώ, όταν ξέρω ότι σήμερα στην πόλη λειτουργούν ανάλογοι οίκοι, παράνομοι. Όμως, αφουγκραζόμαστε την κοινωνία για τα Καρδαμίτσια. Εξετάζοντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2009 ως το 2015 και αναλαμβάνοντας το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί, για το ζήτημα αυτό δεν έχει γίνει ποτέ μελέτη για να δούμε τις ανάγκες του δήμου και να μην οχλούμε τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Σελίδα 1 από 446