ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γνωστός 60χρονος εργολάβος δημοσίων έργων στα Γιάννινα, αυτοκτόνσε στο διαμέρισμά του

Γνωστός 60χρονος εργολάβος δημοσίων έργων στα Γιάννινα, αυτοκτόνσε στο διαμέρισμά του

Θλίψη προκάλεσε στα Γιάννινα ο θάνατος του 60χρονου εργολάβου δημοσίων έργων, Ν. Μ ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στην οδό Ζυγομάλλη.

Φίλος του τον βρήκε απαγχονισμένο, αφού στις συνεχείς τηλεφωνικές του κλήσεις δεν του απαντούσε, οπότε ανησύχησε γιατί γνώριζε οτι ο 60χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα που του προκλήθηκαν απο τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε.
Ο 60χρονος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στα Γιάννινα και πρίν αρκετά χρόνια ο αδελφός του είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη με σοβαρή εγκληματική του ενέργεια στα Δικαστήρια των Ιωαννίνων. Η υπόθεση αυτή με πρωταγωνιστή τον αδελφό του, είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην δουλειά αλλά και την υγεία του 60χρονου, που απόψε έβαλε τέλος στην ζωή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λύση από την πολιτεία στο ζήτημα των σχολικών καθαριστριών, ζητάει ο Δήμος Ιωαννιτών

Λύση από την πολιτεία στο ζήτημα των σχολικών καθαριστριών, ζητάει ο Δήμος Ιωαννιτών

Οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζουν την προσπάθεια επίλυσης του μεγάλου ζητήματος που ανέκυψε με τις σχολικές καθαρίστριες και το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα. Με δεύτερη επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών Βούλα Τσίλη, ζητάει να δοθεί λύση από την πολιτεία, σε αυτό το σοβαρό θέμα που αφορά στην υγιεινή και ασφάλεια των σχολείων.
Θυμίζουμε ότι το ζήτημα ανέκυψε μετά την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων να μειώσουν κατά 10% την επιχορήγηση που αφορά στον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων, με συνέπεια την κατ’ ανάγκη μείωση του αριθμού των σχολικών αιθουσών που μπορούν να καθαρίζονται.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών, μη θέλοντας να υπάρξει έλλειμμα στην καθαριότητα των σχολείων αλλά και μείωση αποδοχών σε μια ομάδα εργαζομένων με πολύ χαμηλές αποδοχές, αποφάσισε - δια των σχολικών επιτροπών- να καλύψει με ίδιους πόρους τη μείωση του 10%. Ωστόσο το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε -στην πρώτη επιστολή που απέστειλε η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών στις αρχές Νοεμβρίου- πως είναι «παράτυπη» οποιαδήποτε κάλυψη της δαπάνης αυτής από άλλους φορείς, πλην του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνεργασία Δήμου-Εκπαίδευσης για τις σχολικές κτιριακές υποδομές

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνεργασία Δήμου-Εκπαίδευσης για τις σχολικές κτιριακές υποδομές

Οι σχολικές κτιριακές υποδομές βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, όπου συμμετείχαν:Από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας και Παιδείας, Παντελής Κολόκας, καθώς και οι Πρόεδροι των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βασίλης Τσαμπαλάς και Βούλα Τσίλη.

Από την πλευρά της Εκπαίδευσης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Νίκος Κολιός.

Στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την ωρίμανση προτάσεων για την αναβάθμιση και δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών. Επιδιώκει παράλληλα αυτή η διαδικασία, να εξελιχθεί σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στη βάση μιας κοινής αξιολόγησης για την υφιστάμενη κατάσταση, τις ανάγκες που υπάρχουν και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν. Αυτό ακριβώς ήταν και το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης. Έγινε μια εκτενής συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση, και συζητήθηκαν προτάσεις με βάση τις ανάγκες που καταγράφονται λαμβάνοντας υπόψη και τα δημογραφικά δεδομένα.
Η συνεργασία Δήμου και Εκπαίδευσης, σε αυτό το επίπεδο θα είναι συνεχής.

http://epirusgate.blogspot.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Κτήμα Γκλίναβος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Το Κτήμα Γκλίναβος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Το Κτήμα Γκλίναβος για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, το Κτήμα Γκλίναβος θα είναι επισκέψιμο για το οινόφιλο κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο οινοποιείο και τα κελάρια του και να δοκιμάσει τα μοναδικά κρασιά του από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στα ιδιόκτητα αμπελοτόπια της περιοχής της Ζίτσας.

Ωράριο λειτουργίας: 11:00 - 17:00

Η είσοδος είναι δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο «Κτήμα Γκλίναβος» τηλ. 26580-22212

www.glinavos.gr και https://www.facebook.com/glinavos.domaine

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συντηρημένα και ασφαλή τα σχολικά κτήρια

Συντηρημένα και ασφαλή τα σχολικά κτήρια

Την υλοποίηση στο ακέραιο του προγραμματισμού που είχε γίνει από τις αρχές του καλοκαιριού και την ετοιμότητα των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών να «υποδεχθούν» τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διαπίστωσε η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών που συνεδρίασε τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοτική Σύμβουλος Βούλα Τσίλη, «παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες τα καταφέραμε και παραδίδουμε στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα σχολεία συντηρημένα, καθαρά, ευπρεπισμένα, αναβαθμισμένα, ασφαλή και υγιεινά».
Από χθες ξεκίνησε και η τελική γενική καθαριότητα, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολικά κτίρια να είναι απολύτως έτοιμα για την «υποδοχή» των μαθητών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απουσία σχεδίου καταλογίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Απουσία σχεδίου καταλογίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Μονόδρομο για τη σωτηρία της χώρας χαρακτηρίζει τη συμφωνία με τους εταίρους το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και σημειώνει πως θα στηρίξει την προσπάθεια μέχρι το τέλος, εκφράζοντας ωστόσο την διαφωνία του με την ακολουθούμενη πολιτική. Από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο των διαδικασιών για τη συγκρότηση του Κινήματος, ο συντονιστής των τομέων πολιτικής λειτουργίας και δράσης Γίωργος Ελενόπουλος τόνισε πως η συμφωνία είναι η προϋπόθεση για να σταθούμε στα πόδια μας και πως πρέπει να γίνει ένα ορθό βήμα για μια αναγκαία πορεία, που προϋποθέτει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις για να αρθούν οι αδικίες, για να αλλάξει η δημόσια διοίκηση και να διαμορφωθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.
Ο κ. Ελενόπουλος απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως για το αν το Κίνημα δημοκρατών Σοσιαλιστών θα στηρίξει την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία, λέγοντας πως κανείς δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, και κατηγόρησε την προηγούμενη, αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση ότι ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα.

Σελίδα 1 από 447