ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ούτε βήμα πίσω οι δικηγόροι

Ούτε βήμα πίσω οι δικηγόροι

Την απόφαση για αποχή διαρκείας των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους επαναβεβαίωσε η γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, η οποία χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή. Στις τάξεις των δικηγόρων υπάρχει αισιοδοξία πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα υποχρεωθεί σε αναδίπλωση σε σχέση με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, υπό την πίεση της μαζικής κινητοποίησης των δικηγόρων.
«Αυτή τη φορά και είναι ίσως η μοναδική τα τελευταία χρόνια, που το δικηγορικό σώμα είναι ενωμένο πανελλαδικά. Οι κινητοποιήσεις έχουν ανησυχήσει το Υπουργείο. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Αρκετά δεινά έχει δεχθεί ο πολίτης σε αυτή τη χώρα, κάποια στιγμή πρέπει όλοι να συναισθανθούμε το ρόλο μας και να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη προς το μέλλον», σημείωσε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Αναστασία Γιογλή.

http://vimanews.gr

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανάβουν τα φώτα στην "Αστερούπολη"

Ανάβουν τα φώτα στην

Όλα έτοιμα είναι για τη διοργάνωση του μεγαλύτερου σε έκταση Χριστουγεννιάτικου χωριού στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννινα, στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η Αστερούπολη θα συμβάλλει και εκείνη μαζί με τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ιωαννιτών και άλλων Γιαννιωτών, «φωτίζοντας» την οικονομία των Ιωαννίνων, προσελκύοντας μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών με στόχο την τουριστική και εμπορική ενδυνάμωση της οικονομίας της πόλης μας.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν από όλη την Ελλάδα. Προτεραιότητα, όμως, δόθηκε σε Γιαννιώτες να νοικιάσουν ξύλινα σπιτάκια με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και να προβάλλουν τις δουλειές τους. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως οποιαδήποτε κατασκευή, εργασία ή αγορά υλικών απαιτείται για την Αστερούπολη, έγινε σε συνεργασία με Γιαννιώτες επαγγελματίες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην τελευταία στάση του απορριμματοφόρου το τραγικό δυστύχημα… Θλίψη για τον 49χρονο εργάτη

Στην τελευταία στάση του απορριμματοφόρου το τραγικό δυστύχημα… Θλίψη για τον 49χρονο εργάτη

Ήταν πέντε λεπτά μετά τις επτά το πρωί. Το απορριμματοφόρο έκανε την τελευταία στάση, πριν ολοκληρώσει το δρομολόγιο για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας, στα Καρδαμίτσια.

Ο χειριστής του απορριμματοφόρου είχε σταματήσει. Ο ένας κάδος είχε αδειάσει και ο εργάτης περίμενε να αδειάσει και ο δεύτερος και να κατέβει.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή καρφώθηκε πάνω στο ακινητοποιημένο απορριμματοφόρο ένα αυτοκίνητο τύπου τζιπ...

Ο οδηγός του οχήματος νόμισε ότι έπεσε ο κάδος. Κατέβηκε κι έντρομος είδε τον 49χρονο συνάδελφό του να βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος χτυπημένος από το τζιπ.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ. Λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος του 49χρονου εργάτη του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, με δηλώσεις που έκανε, εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη όλων για έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στο καθήκον.

«Χάθηκε ένας συνεργάτης μας, χάθηκε ένας φίλος. Εκφράζω την βαθιά οδύνη όλων μας και τα συλλυπητήρια μας», σημείωσε ο κ. Κατηρτσίδης.Τη θλίψη και την οδύνη της για το δυστύχημα εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Δημοτική Αρχή. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ιστορία του Ορφανοτροφείου Θηλέων Ιωαννίνων σε ένα βιβλίο

Η ιστορία του Ορφανοτροφείου Θηλέων Ιωαννίνων σε ένα βιβλίο

Η παρουσίαση του βιβλίου για το Εθνικό Ορφανοτροφείο Θηλέων Ιωαννίνων θα γίνει σήμερα Τετάρτη  και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Πρόκειται για συγγραφική προσπάθεια μαθητών και καθηγητών του 2ου Λυκείου Ιωαννίνων.

Για το βιβλίο δούλεψαν οι μαθητές του σχολείου καθώς και οι καθηγητές: Μποβίλας Κων/νος, ΠΕ19, Τζοβάρα Μαρία, ΠΕ01, Τσαντήλα Αλεξάνδρα, ΠΕ10, Χαριζάνη Μαρία, ΠΕ13
Συνεργάτες: (Γούλιας Θεοχάρης, απόφοιτος του σχολείου), Οικονόμου Αθηνά, ΠΕ06, Σιώτου Χρυσαυγή, ΠΕ04.04

Σε μήνυμά της προς τον Διευθυντή του σχολείου, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βούλα Τσίλη αναφέρει τα εξής:

"Θέλω να συγχαρώ για μια ακόμα φορά τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου σας για τη συνεχή προσπάθειά τους να προάγουν τον πολιτισμό, δίνοντας νόημα και ουσία στην εκπαίδευση και ενδιαφέρον στο σχολείο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η δημόσια παιδεία στη χώρα μας βάλλεται από παντού.

Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά, θα είμαστε πάντοτε αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες, που αποδεικνύουν ότι η νέα γενιά προετοιμάζεται για τα καλύτερα.

Δυστυχώς η παρουσία μου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται την ίδια ώρα, δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι κοντά σας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: "Το σπίτι μας".

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη μέχρι σήμερα ουσιαστική συνεργασία μας, η οποία θα συνεχιστεί και στο μέλλον."

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θωμάς Μπέγκας: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη «επένδυση» απέναντι στην κρίση

Θωμάς Μπέγκας: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη «επένδυση» απέναντι στην κρίση

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη, ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας. Ο Δήμαρχος συμμετείχε στη χθεσινή τελετή του Αγιασμού στο Λύκειο της Ζωσιμαίας απ’ όπου και ο ίδιος αποφοίτησε και στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας. 
Στην τελετή Αγιασμού σε αρκετά σχολεία του Δήμου συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, όπως και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών υπογράμμισε πως: «η γνώση και η μόρφωση είναι τα πιο σημαντικά εφόδια για τη νέα γενιά. Η παιδεία είναι το βάθρο όπου στηρίζεται μια ποιοτική και σύγχρονη κοινωνία . Αυτή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη «επένδυση μας», αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση που βιώνουμε».
Μιλώντας στους μικρούς μαθητές και τα «πρωτάκια» της «Ακαδημίας», ο κ. Μπέγκας, τους προέτρεψε: «να διαβάζετε, να φροντίζετε τις φρεσκοβαμμένες αίθουσες του σχολείου, αλλά κυρίως … να παίζετε και να χαίρεστε το σχολείο». Αναφέρθηκε επίσης στους εκπαιδευτικούς ως «τον πιο σημαντικό κρίκο της εκπαίδευσης».
Ο Δήμαρχος μνημόνευσε τη σημαντική δουλειά που έγινε το καλοκαίρι στη συντήρηση των σχολείων και την ανακαίνιση των σχολικών αιθουσών, κάτι που υπογράμμισαν στο χαιρετισμό τους και οι διευθυντές των σχολείων. Ευχαρίστησε γι’ αυτό την πρώην Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Β/βαθμιας σχολικής επιτροπής, Βούλα Τσίλη και τον πρόεδρο της Α/βάθμιας σχολικής επιτροπής Βασίλη Τσαμπαλά. Τέλος υποσχέθηκε ότι «η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Π. Τσίλη – Θεσμικό ζήτημα η μη αξιοποίηση των γυναικών

Π. Τσίλη – Θεσμικό ζήτημα η μη αξιοποίηση των γυναικών

Πλήρως επιβεβαίωσε η πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας και εκ νέου δημοτική σύμβουλος Παρασκευή Τσίλη το ρεπορτάζ του vimanews.gr, που την ήθελε να έχει δεχθεί προτάσεις για να αναλάβει την αντιδημαρχία Οικονομικών. Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στην εκπομπή ΓΕΓΟΝΟΤΑ με τον Κώστα Κυρίτση, η κα. Τσίλη επιχείρησε να αποσυνδέσει την πρόταση από πολιτικές σκοπιμότητες ώστε να αρνηθεί και να δώσει το πάτημα για τη μη αξιοποίησή της, λέγοντας πως δεν πιστεύει πως υπήρξε τέτοιο σκεπτικό, ενώ αιτιολόγησε τη μη αποδοχή της πρότασης με το επιχείρημα πως δεν ήταν έτοιμη να αναλάβει τέτοια ευθύνη.
«Ο Δήμαρχος μου ζήτησε όχι μία, αλλά περισσότερες φορές να αναλάβω την αντιδημαρχία των οικονομικών. Με επιχειρήματα του είπα πως σε αυτή τη φάση δε θα μπορούσα, γιατί δεν είχα ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα καθόλου. Έχω και την άποψη πως όταν ένα κομμάτι πάει καλά, δεν πρέπει να αλλάξει. Είπα πως αν δεν μεσολαβήσει ένα διάστημα προσαρμογής και ενημέρωσης, δε θα μπορούσα να αναλάβω αμέσως τώρα. Η άρνησή μου δεν ήταν επειδή δεν ήθελα να βοηθήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σελίδα 1 από 444