Greek-News

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ποια είναι η «πεντάδα» στο Νομό Ιωαννίνων

Ποια είναι η «πεντάδα» στο Νομό Ιωαννίνων

Εντελώς νέα πρόσωπα είναι οι τρεις από τους πέντε βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων. Οι σταυροί που υπολείπονται είναι από ελάχιστα πλέον εκλογικά τμήματα. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει παρά μόνο ως προς τον τελικό αριθμό των ψήφων που συγκεντρώνει η «πεντάδα» των Ιωαννίνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί τις τέσσερις από τις πέντε έδρες του Νομού. Βουλευτές εκλέγονται ο Χρήστος Μαντάς με 10.555, ο Γιάννης Στέφος με 8.935, η Μερόπη Τζούφη με 8.392 και ο Γιάννης Καραγιάννης με 8.023 ψήφους.

Ο Χρήστος Μαντάς γεννήθηκε στα Γιάννινα, το 1957. Είναι λέκτορας ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ετοιμάζεται να κάνει τη δεύτερη βουλευτική του θητεία καθώς είχε αναδειχθεί βουλευτής Ιωαννίνων και το 2012.

Από το 1974 στην Αριστερά ως μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και από την ίδρυση του ΣΥΝ ως μέλος και στέλεχός του.

Υπήρξε Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ), στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων (την τελευταία περίοδο) και διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων.

Φέτος συγκεντρώνει 10.555 ψήφους.

Ο Γιάννης Στέφος γεννήθηκε στην Κοσμηρά το 1964. Υπηρετεί από το 1998 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δραστηριοποιήθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές επί σειρά ετών. Διατέλεσε κοινοτικός σύμβουλος Κοσμηράς ενώ τον Μάιο εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων.

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεχίζονται οι "Κυριακές στο Πανί" και την 1η Φεβρουαρίου

Συνεχίζονται οι

Οι Κυριακές στο πανί, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, προβάλλουν τη δεύτερη ταινία του κύκλου Η Μουσική στον Κινηματογράφο.

Πρόκειται για την ταινία του Μίλος Φόρμαν, Αμαντέους (Amadeus, παραγωγής Η.Π.Α.). Η ταινία γυρίστηκε το 1984 και είχε διάρκεια 160΄. Το 2002, ο Μίλος Φόρμαν πρόσθεσε και άλλες σκηνές διάρκειας 20 λεπτών σε μια έκδοση γνωστή ως director’s cut.

Αυτή η έκδοση της ταινίας, με τα επιπλέον πλάνα, προβάλλεται την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

O ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Παναγιώτης Κράββαρης αναφέρει σχετικά:

Ο Αντόνιο Σαλιέρι, συνθέτης της αυλής του αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας, παρακολουθεί έκπληκτος τη ζωή και το έργο του Βόλφγκανγκ Μότσαρτ, ενός παιδικού μουσικού ταλέντου που εξελίσσεται σε έναν συνθέτη που αλλάζει τα μουσικά πράγματα της εποχής του. Ο Σαλιέρι πνίγεται σε συναισθήματα ζήλιας και θυμού, βλέποντας ότι αυτό το «θεϊκό» ταλέντο ανήκει σε έναν άσχημο, ακαλαίσθητο νεαρό, που αδυνατεί να συντηρήσει τον εαυτό του και να ελέγξει την προσωπική του ζωή. Η αλάνθαστη πηγαία δύναμη και το εμπνευσμένο ρίσκο διαλύουν τους κανόνες ευσέβειας που διέπουν τον κόσμο του Σαλιέρι. Το αντιαισθητικό γέλιο του Μότσαρτ αντηχεί στα αυτιά του Σαλιέρι ως η ειρωνία του Θεού απέναντι στην αδυναμία του να πιστέψει την ίδια του τη μετριότητα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δε θα γίνουμε "πατερίτσα" κανενός, τόνισε από τα Γιάννενα ο Γ. Παπανδρέου

Δε θα γίνουμε

«Την Κυριακή θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή». Με αυτή τη φράση στην αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα εκπροσωπείται στη νέα Βουλή, καλώντας ωστόσο τους φίλους του Κινήματος να δώσουν τον αγώνα πόρτα πόρτα, μέχρι την τελευταία στιγμή.
Σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε κάτι από προεκλογικές συγκεντρώσεις του παρελθόντος, σε μικρότερη κλίμακα βέβαια, ο Γιώργος Παπανδρέου διακόπτονταν συχνά πυκνά από συνθήματα, ενώ τόσο κατά την είσοδό του όσο και σε αρκετές άλλες στιγμές ακούστηκε το όνομά του. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών έκανε πολλές αναφορές στο παρελθόν, φτάνοντας μέχρι και την εποχή του ΠΑΚ, ενώ στην αίθουσα υπήρχε και μια φωτογραφία του παππού του Γεώργιου Παπανδρέου.
«Κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας, ψήφος για την αυτονομία της πολιτικής, ψήφος για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και μόνο! Κανενός άλλου! Για αυτό κανείς δεν θα μας χαριστεί! Κανείς ισχυρός δεν θα μας χαϊδέψει!
Ε, λοιπόν, δεν τους έχουμε ανάγκη!», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως μόνο η παρουσία του Κινήματος στην Βουλή θα επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο, τονίζοντας την ανάγκη ευρύτερων συνεναίσεων, αλλά θέτοντας και προϋποθέσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου

Στα Γιάννενα αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου

Θα ομιλήσει στο κοινό στις 6 το απόγευμα,στην αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac

Οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη στην Ήπειρο του προέδρου του «Κίνηματος Δημοκρατών-Σοσιαλιστών» κ. Γιώργου Παπανδρέου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των προεκλογικών εξορμήσεών του ανά την Ελλάδα. Ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί  τα Γιάννενα αύριο Τρίτη και θα μιλήσει στο κοινό σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Du Lac», στις 6 το απόγευμα. Στην ομιλία του θα αναφερθεί, εκτός από τα γενικότερα ζητήματα, και σε θέματα της Ηπείρου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον αγροτικό τομέα. Κατά μία πληροφορία, δεν αποκλείεται ο κ. Παπανδρέου να έχει, στη διάρκεια της εδώ παραμονής του, ιδιαίτερη συνάντηση (στο ξενοδοχείο) με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, αλλά και εκπροσώπους φορέων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρώτη του Κινήματος Παπανδρέου στα Γιάννινα

Η πρώτη του Κινήματος Παπανδρέου στα Γιάννινα

Υπολογίσιμη και ικανή να εντείνει τον ήδη μεγάλο πονοκέφαλο του τοπικού ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου στα Γιάννινα.

Παρόντα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο αλλά κι αρκετοί νέοι, οι οποίοι κατέθεσαν την απόφασή τους να συμπαραταχθούν κι να αγωνιστούν από τις τάξεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Η πρώτη συγκέντρωση διοργανώθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ, κυρίως μέσω του διαδικτύου. Κι έφερε στον ίδιο χώρο ανθρώπους που είχαν συναντηθεί πριν από πολλά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ.

«Όπως τις παλιές καλές εποχές» είπε χαρακτηριστικά ο Φίλιππας Τσουμάνης.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία ήταν ανοιχτή, κατατέθηκαν απόψεις κι ακούστηκαν προβληματισμοί ενώ κανείς δεν παραγνώρισε τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τις πιέσεις που μπορούν να ακολουθήσουν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΟΜΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Σήμερα στις 18:30 στα Λιθαρίτσια, το πρώτο ραντεβού στα Γιάννενα

ΚΟΜΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Σήμερα στις 18:30 στα Λιθαρίτσια, το πρώτο ραντεβού στα Γιάννενα

Σήμερα τo απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου στα Γιάννενα.

Αρκετά είναι τα ονόματα που δραστηριοποιούνται οργανωτικά στην περιοχή από τα οποία έχουν ήδη ξεχωρίσει οι πρώτες υποψηφιότητες. Υποψήφιοι βουλευτές με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου στα Γιάννενα θα είναι -όπως όλα δείχνουν- ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012, Μάκης Χατζηεφραιμίδης, ο σημερινός αντιδήμαρχος στο δήμο Ιωαννιτών, Δημήτρης Νάστος, ο πρώην δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης, η Βανέσσα Γαρδίκου, Νοσηλεύτρια στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ηπειρωτικής αποδημίας στην Αττική και είναι παλαιό στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων κ.α.

Σελίδα 1 από 445