Greek-News

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επτά Αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο Θ. Μπέγκας

Επτά Αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο Θ. Μπέγκας

Την απόφαση ορισμού των αντιδημάρχων υπέγραψε σήμερα  ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας. Οι νέοι αντιδήμαρχοι με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες είναι οι εξής: 1. Θανάσης Μανταλόβας: Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, ο οποίος θα έχει την ευθύνη των Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου Ιωαννιτών.
2. Γιώργος Βίνης: Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Υπαίθρου, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας και του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωανννιτών.
Επίσης στον κ. Βίνης μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας.
3. Γιάννης Λιόντος: Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών.
4. Δημήτρης Κατηρτζίδης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ο οποίος θα έχει την ευθύνη των Τμημάτων α) Καθαριότητας & Ανακύκλωσης β) Διαχείρισης & Συντήρησης Οχημάτων και γ) Πρασίνου & Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου.
Επίσης στον κ. Κατηρτζίδη μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Ανατολής.

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγχαίρει τους επιτυχόντες η Αντιδήμαρχος Παιδείας

Συγχαίρει τους επιτυχόντες η Αντιδήμαρχος Παιδείας

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση εκφράζει με ανακοίνωσή της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Παρασκευή Τσίλη. Παράλληλα, απευθύνεται και σε όσους δεν τα κατέφεραν. «Αγαπητοί επιτυχόντες, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την είσοδο σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η επιτυχία σας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελεί επιστέγασμα μιας προσπάθειας χρόνων.
Συγχαρητήρια  και στις οικογένειες σας που στάθηκαν δίπλα σας και σας στήριξαν στην επίτευξη των στόχων σας καθώς και στους καθηγητές σας που συνέβαλλαν σ’ αυτή την επιτυχία.
Η είσοδός σας στην Ανώτατη Εκπαίδευση σηματοδοτεί μία νέα αρχή. Σας εύχομαι από καρδιάς να έχετε πάντα επιτυχίες στη ζωή σας, καλή σταδιοδρομία, και οι εμπειρίες που θα αποκομίσετε κατά τα χρόνια των σπουδών σας να ωφελήσουν τόσο εσάς τους ίδιους όσο και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο του τόπου μας και της χώρας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΦΙΛΙΟΣ-ΕΛΙΣΑΦ: Το... μπαλάκι στο Θ. Μπέγκα για το ρόλο τους την επόμενη ημέρα

ΦΙΛΙΟΣ-ΕΛΙΣΑΦ: Το... μπαλάκι στο Θ. Μπέγκα για το ρόλο τους την επόμενη ημέρα

Το …μπαλάκι στο νέο δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα πετούν Φίλιππας Φίλιος και Μωυσής Ελισάφ

σχετικά με το ζήτημα της περαιτέρω αξιοποίησής τους στη νέα δημοτική θητεία που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι δυο άνδρες, στο περιθώριο του απολογισμού έργου του Πνευματικού Κέντρου σήμερα, και απαντώντας σε ερώτηση της ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, επεσήμαναν πως επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν.

«Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Ελπίζω να έχουν καλό αποτέλεσμα» είπε, λακωνικά, ο νυν δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί το θέμα στη σημερινή (7:30 μ.μ.) δημοτική παράταξη της «Ενότητας Πολιτών».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρικλοποδιά στο πειραματικό λύκειο;

Τρικλοποδιά στο πειραματικό λύκειο;
Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από τότε που το υπουργείο Παιδείας έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία πρότυπου πειραματικού λυκείου στα Γιάννενα από την ερχόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή από τη σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες. Πρότυπο πειραματικό λύκειο όμως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, με τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων να εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη στάση του υπουργείου. Αντίθετα, φαίνεται ότι η όλη υπόθεση αρχίζει να περιπλέκεται, μετά και τις αντιδράσεις φορέων για την προτυποποίηση όχι της Ζωσιμαίας Σχολής αλλά ενός νέου σχολείου στην Ανατολή, όπως είναι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Τις τελευταίες ημέρες, έφτασε στο δημαρχείο ένα υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας το οποίο έχει προκαλέσει έντονους προβληματισμούς στη δημοτική αρχή για το τι μέλλει γενέσθαι. Το έγγραφο είναι αφιερωμένο στο… κτίριο, στο οποίο έχει αποφασιστεί να στεγαστεί το πρότυπο πειραματικό λύκειο. Πρόκειται για το κτίριο που βρίσκεται στην Ανατολή, κοντά στη λίμνη, το οποίο κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου με ευρωπαϊκά κονδύλια προκειμένου να στεγάσει το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής. Στην πορεία, κρίθηκε όμως ότι δεν χρειάζεται και δεύτερο γυμνάσιο για να καλύψει τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής, με αποτέλεσμα το νέο κτίριο να είναι διαθέσιμο για άλλη χρήση. Μετά την άρνηση του συλλόγου διδασκόντων του λυκείου της Ζωσιμαίας να γίνει πρότυπο το συγκεκριμένο λύκειο, η δημοτική αρχή προσανατολίστηκε στο κτίριο της Ανατολής το οποίο δεν χρησιμοποιείται από κανέναν.

Στο εν λόγω έγγραφο λοιπόν, η υπηρεσία θέτει μια σειρά από ερωτήματα γύρω από τον λόγο για τον οποίο χτίστηκε ένα σχολικό κτίριο σε μια περιοχή που δεν έχει σπίτια. Αναμφίβολα το ερώτημα έχει βάση, όχι όμως επί του παρόντος, καθώς έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ολοκληρώθηκε το έργο μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). «Αντί να μας απαντήσουν για το πρότυπο πειραματικό λύκειο, μας ρωτούν γιατί κάναμε αυτό το κτίριο» αναφέρει στον «Η.Α.» η αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Βούλα Τσίλη. «Δεν λαμβάνουν υπόψη ότι κάνουμε μια πρόταση αξιοποίησης του κτιρίου αυτού» προσθέτει.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξαναμοιράζει την τράπουλα ο Θ. Μπεγκας - Νεώτερες πληροφορίες

Ξαναμοιράζει την τράπουλα ο Θ. Μπεγκας - Νεώτερες πληροφορίες

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η προσπάθεια του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα να κατανείμει ρόλους και αξιώματα, με αποτέλεσμα η οριστικοποίηση του δημοτικού σχήματος να παραπέμπεται στην καλύτερη περίπτωση για τις αρχές Σεπτεμβρίου, αν και πολλά θα κριθούν από τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας την Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα.
Ένα σχεδόν μήνα από τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, στη διάρκεια της οποίας ο Θωμάς Μπέγκας έδωσε δείγμα προθέσεων για τον τρόπο που θέλει να διοικήσει το Δήμο Ιωαννιτών, μιλώντας για έξι αντιδημαρχίες, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, με τον νέο Δήμαρχο να σβήνει και να ξαναγράφει σε καθημερινή βάση τη σύνθεση της δημοτικής αρχής.
Σε μεγάλο βαθμό ο κ. Μπέγκας φέρεται - σύμφωνα με πληροφορίες – να έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα εμπιστευτεί, ωστόσο «αγκάθι» αποτελεί το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων και ο τρόπος να «χρυσωθεί το χάπι» σε όσους θα μείνουν εκτός ή θα βρεθούν σε δευτερεύοντες ρόλους κατώτερους των προσδοκιών και των φιλοδοξιών τους.
Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό υπάρχει η προσθήκη μιας αντιδημαρχίας, κάθε αντιδήμαρχος θα πλαισιωθεί με εντεταλμένους συμβούλους, ενώ ρόλοι θα κατανεμηθούν στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων. Ο αέρας της ανανέωσης δε θα είναι στο βαθμό που ενδεχομένως να περίμενε κάποιος, ωστόσο τα πρώτα χρόνια της δημοτικής αρχής θα λειτουργήσουν ως «σχολείο» για ορισμένους, προκειμένου στη συνέχεια να είναι σε θέση να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μικρά εργοτάξια όλα τα σχολεία του Δήμου

Μικρά εργοτάξια όλα τα σχολεία του Δήμου

Σε μικρά εργοτάξια έχουν μετατραπεί όλες οι σχολικές μονάδες του  Δήμου Ιωαννιτών. Με πρωτοβουλία των σχολικών επιτροπών και χάρη  στον εξορθολογισμό των δαπανών που έγινε επί τριάμισι χρόνια, τώρα  παρέχεται η δυνατότητα για παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας. Παρεμβάσεις που επιλύουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα των  σχολείων και παράλληλα δημιουργούν ένα ελκυστικό περιβάλλον για  τους μαθητές.  

Οι εργασίες προγραμματίστηκαν σε συνεργασία με τους  εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολείων. Βρίσκονται σε  πλήρη εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου ώστε η  έναρξη της σχολικής χρονιάς να γίνει με τους καλύτερους όρους.
Παράλληλα όλα τα σχολεία εφοδιάζονται με γραφική ύλη και υλικά  καθαριότητας σε ποσότητες που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους μέχρι  το τέλος του έτους. Κι αυτό γίνεται προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν  προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από την δρομολογούμενη  κατάργηση των σχολικών επιτροπών.
Στο έργο που γίνεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών  αναφέρθηκαν διεξοδικά σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, ο Δήμαρχος  Φίλιππας Φίλιος, η Αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς.
Η δουλειά που έγινε από την Επιτροπή Παιδείας και τις δύο Σχολικές  Επιτροπές είναι κολοσσιαία, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο  οποίος ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία, κάνοντας ειδική μνεία  στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία συνέδραμε σε ορισμένες, δύσκολες,  περιπτώσεις. «Είχε προηγηθεί ένα σπουδαίο έργο για τον εξορθολογισμό των  δαπανών. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη,  έργα συντήρησης σε όλα τα σχολεία του δήμου μας. Ζητούμε από τους  μαθητές και τους γονείς να συνδράμουν από την πλευρά τους, ώστε οι  υποδομές αυτές να διατηρηθούν και να αναβαθμιστούν», υπογράμμισε  ο κ. Φίλιος.
Σελίδα 1 από 443