ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ο Δήμος αναστέλλει τη συμμετοχή του στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο για το προσφυγικό

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ο Δήμος αναστέλλει τη συμμετοχή του στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο για το προσφυγικό

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει θέσει επιτακτικά και σε όλους τους τόνους την ανάγκη να επιλύσει η κυβέρνηση τα πολλά υγειονομικά προβλήματα στον καταυλισμό προσφύγων του Κατσικά, άμεσα και ενόσω είμαστε ακόμη σε θέση να δράσουμε προληπτικά.

Έχει καταθέσει με σοβαρότητα τις συγκεκριμένες προτάσεις του στην κυβέρνηση και στο τοπικό συντονιστικό όργανο, ενώ ειδικά για το μείζον πρόβλημα, αυτό της αποχέτευσης έχει προχωρήσει και στην ανάλογη μελέτη του έργου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανταπόκριση και καμία ουσιαστική ενέργεια για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στον καταυλισμό του Κατσικά.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει σαφέστατα διαμηνύσει τόσο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο, πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων στον καταυλισμό, αν δεν επιλυθούν πρώτα, κυρίως τα θέματα υγείας και ασφάλειας.Χθες είχαμε την τρίτη «απόπειρα» μεταφοράς προσφύγων την οποία η Δημοτική Αρχή πληροφορήθηκε από … τα μέσα ενημέρωσης.

Πέραν όλων των άλλων οι αποτυχημένες αυτές προσπάθειες εγκατάστασης νέων προσφύγων – που αρνούνται εν τέλει να εγκατασταθούν στον καταυλισμό όταν αντικρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτόν – δημιουργούν εντάσεις σε όσους είδη διαμένουν σε αυτόν.

Για τους παραπάνω λόγους και όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση σε όλα τα ζητήματα ουσίας που θέτει ο Δήμος Ιωαννιτών,αναστέλλει τη συμμετοχή του στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο για το προσφυγικό.

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρωτοφανή επεισόδια απόψε στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Πρωτοφανή επεισόδια απόψε στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Πρωτοφανή για τα δεδομένα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων επεισόδια, καταγράφηκαν απόψε, στην συνεδρίαση του Δ.Σ, με αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς, αλλά και προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης το κλίμα ήταν φορτισμένο κυρίως απο στελέχη του ΠΑΜΕ, που ισχυρίζονταν οτι ήταν παράνομη η εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. 

 Στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Δ.Σ Â του ΕΚΙ μπήκε ξαφνικά ομάδα στελεχών του ΠΑΜΕ που επιτέθηκαν αρχικά φραστικά και στην συνέχεια με χειροδικίες κατά μελών του ΔΣ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ισχυρή δύναμη της οποίας πήγε στο ΕΚΙ, αποκατέστησε την τάξη και οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα δύο, κατ΄άλλους τρεις από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο. Μετά απο αυτά η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου διακόπηκε...

http://allnews-epirus.blogspot.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γνωστός 60χρονος εργολάβος δημοσίων έργων στα Γιάννινα, αυτοκτόνσε στο διαμέρισμά του

Γνωστός 60χρονος εργολάβος δημοσίων έργων στα Γιάννινα, αυτοκτόνσε στο διαμέρισμά του

Θλίψη προκάλεσε στα Γιάννινα ο θάνατος του 60χρονου εργολάβου δημοσίων έργων, Ν. Μ ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στην οδό Ζυγομάλλη.

Φίλος του τον βρήκε απαγχονισμένο, αφού στις συνεχείς τηλεφωνικές του κλήσεις δεν του απαντούσε, οπότε ανησύχησε γιατί γνώριζε οτι ο 60χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα που του προκλήθηκαν απο τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε.
Ο 60χρονος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στα Γιάννινα και πρίν αρκετά χρόνια ο αδελφός του είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη με σοβαρή εγκληματική του ενέργεια στα Δικαστήρια των Ιωαννίνων. Η υπόθεση αυτή με πρωταγωνιστή τον αδελφό του, είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην δουλειά αλλά και την υγεία του 60χρονου, που απόψε έβαλε τέλος στην ζωή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λύση από την πολιτεία στο ζήτημα των σχολικών καθαριστριών, ζητάει ο Δήμος Ιωαννιτών

Λύση από την πολιτεία στο ζήτημα των σχολικών καθαριστριών, ζητάει ο Δήμος Ιωαννιτών

Οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζουν την προσπάθεια επίλυσης του μεγάλου ζητήματος που ανέκυψε με τις σχολικές καθαρίστριες και το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα. Με δεύτερη επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών Βούλα Τσίλη, ζητάει να δοθεί λύση από την πολιτεία, σε αυτό το σοβαρό θέμα που αφορά στην υγιεινή και ασφάλεια των σχολείων.
Θυμίζουμε ότι το ζήτημα ανέκυψε μετά την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων να μειώσουν κατά 10% την επιχορήγηση που αφορά στον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων, με συνέπεια την κατ’ ανάγκη μείωση του αριθμού των σχολικών αιθουσών που μπορούν να καθαρίζονται.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών, μη θέλοντας να υπάρξει έλλειμμα στην καθαριότητα των σχολείων αλλά και μείωση αποδοχών σε μια ομάδα εργαζομένων με πολύ χαμηλές αποδοχές, αποφάσισε - δια των σχολικών επιτροπών- να καλύψει με ίδιους πόρους τη μείωση του 10%. Ωστόσο το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε -στην πρώτη επιστολή που απέστειλε η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών στις αρχές Νοεμβρίου- πως είναι «παράτυπη» οποιαδήποτε κάλυψη της δαπάνης αυτής από άλλους φορείς, πλην του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνεργασία Δήμου-Εκπαίδευσης για τις σχολικές κτιριακές υποδομές

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνεργασία Δήμου-Εκπαίδευσης για τις σχολικές κτιριακές υποδομές

Οι σχολικές κτιριακές υποδομές βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, όπου συμμετείχαν:Από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας και Παιδείας, Παντελής Κολόκας, καθώς και οι Πρόεδροι των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βασίλης Τσαμπαλάς και Βούλα Τσίλη.

Από την πλευρά της Εκπαίδευσης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Νίκος Κολιός.

Στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την ωρίμανση προτάσεων για την αναβάθμιση και δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών. Επιδιώκει παράλληλα αυτή η διαδικασία, να εξελιχθεί σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στη βάση μιας κοινής αξιολόγησης για την υφιστάμενη κατάσταση, τις ανάγκες που υπάρχουν και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν. Αυτό ακριβώς ήταν και το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης. Έγινε μια εκτενής συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση, και συζητήθηκαν προτάσεις με βάση τις ανάγκες που καταγράφονται λαμβάνοντας υπόψη και τα δημογραφικά δεδομένα.
Η συνεργασία Δήμου και Εκπαίδευσης, σε αυτό το επίπεδο θα είναι συνεχής.

http://epirusgate.blogspot.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Κτήμα Γκλίναβος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Το Κτήμα Γκλίναβος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Το Κτήμα Γκλίναβος για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, το Κτήμα Γκλίναβος θα είναι επισκέψιμο για το οινόφιλο κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο οινοποιείο και τα κελάρια του και να δοκιμάσει τα μοναδικά κρασιά του από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στα ιδιόκτητα αμπελοτόπια της περιοχής της Ζίτσας.

Ωράριο λειτουργίας: 11:00 - 17:00

Η είσοδος είναι δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο «Κτήμα Γκλίναβος» τηλ. 26580-22212

www.glinavos.gr και https://www.facebook.com/glinavos.domaine

Σελίδα 1 από 448