ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προγράμματα που θα υλοποιήσει η ΝΕΛΕ Ιωαννίνων κατά το έτος 2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τμήμα Λαϊκής Επιμόρφωσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι η Ν.Ε.Λ.Ε. Ιωαννίνων θα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του έτους 2009 τα παρακάτω εγκεκριμένα και μη επιδοτούμενα προγράμματα:

Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ) ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΧΟΣ
1. Προετοιμασία Θεατρικής παράστασης Ιωάννινα 75 ΚΑΠΗ
2. Εκμάθηση παραδοσιακών μουσικών οργάνων Νεοκαισάρεια 75 Γενικός πληθυσμός
3. Εργαστήριο Ζωγραφικής Ιωάννινα (ΝΕΛΕ) 75 Γενικός πληθυσμός
4. Εκμάθηση Παραδοσιακών χορών Ιωάννινα
(Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) 75 Γενικός Πληθυσμός
5. Προετοιμασία θεατρικής παράστασης Δήμος Καλπακίου 75 Γενικός πληθυσμός
6. Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική Κουτσελιό 75 Γενικός πληθυσμός
7. Κατασκευή Κοσμημάτων Ιωάννινα (ΝΕΛΕ) 75 Γενικός πληθυσμός
8. Μουσικοθεραπεία Κόνιτσα (Ίδρυμα Νόστος) 50 ΑΜΕΑ
9. Θεατρικό παιχνίδι Ιωάννινα Ξενώνας «Ψυχαργώς» 50 ΑΜΕΑ
10. Χειροτεχνία Ιωάννινα (Ε.ΠΡΟ.ΨΥ.Η.) 50 ΑΜΕΑ

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Α. Παπανδρέου στα Ιωάννινα, ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας έκανε την εξής δήλωση: «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να επισκεφθεί την πόλη μας σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία και να μιλήσει στους πολίτες των Ιωαννίνων γνωρίζοντας ότι η πενταετής κυβερνητική παρουσία στην περιοχή αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αναξιοπιστίας μεταξύ των μεγαλόστομων προεκλογικών διακηρύξεων του κ. Καραμανλή το 2004 και των πεπραγμένων της κυβέρνησής του έως σήμερα.

Ο πολιτικός λόγος του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα εξαντληθεί στην κριτική της καταρρέουσας πολιτικά κυβέρνησης της Ν.Δ.. Η ουσία του θα αφορά το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τη χώρα και την εξειδίκευσή του στην περιφέρεια της Ηπείρου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έρχεται στα Ιωάννινα να μιλήσει για την έξοδο από την κρίση, για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, για τις δυνατότητες της πατρίδας μας, για το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνισμού.

Οι πολίτες των Ιωαννίνων με τη μαζική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση της Κυριακής θα καταδείξουν ότι η νέα πολιτική πλειοψηφία είναι δυναμικά παρούσα και στην Ήπειρο, όπως σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επίσκεψη Παπανδρέου


Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την πολιτική εκδήλωση της Κυριακής στην Γιάννενα, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Στα Γιάννενα, βρίσκεται από χθες το σύνολο της ηγετικής ομάδας κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συντονίσει τις προετοιμασίες για την επίσκεψη Παπανδρέου στην πόλη μας.

Σύσκεψη στελεχών

Σήμερα το βράδυ, στα «Λιθαρίτσια», θα πραγματοποιήθεί σύσκεψη στελεχών, στην οποία θα συμμετάσχουν ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Γερουλάνος, ο γραμματέας οργανωτικού κ. Τάσος Αποστολόπουλος, δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη της Περιφερειακής και της Νομαρχιακής Επιτροπής του κινήματος, καθώς και οι γραμματείς των τοπικών οργανώσεων. Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθούν κυρίως οργανωτικά θέματα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Ιάκωβος Κολανιάν στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009, ώρα 20:00
στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΑΙΘΟΥΣΑ Β. ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ

ΤΗΛ. 26510 83940, 26510 83960


Ο διεθνώς διακεκριμένος κιθαριστής Ιάκωβος Κολανιάν, με τις επανειλημμένες του εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους κιθαριστές της γενιάς του.

Το κοινό παρακολουθεί πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ερμηνείες του, οι οποίες διαπνέονται από όραμα και πίστη, αποτελούν δε, συχνά, τη γέφυρα ανάμεσα στην 'κλασική' μουσική και τις μουσικές του κόσμου.

Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, υπηρετώντας με προσήλωση την Τέχνη και τον Πολιτισμό, διοργανώνει την περιοδεία του Ιάκωβου Κολανιάν σε πέντε πόλεις της Ελλάδας.

Η συναυλία στα Ιωάννινα θα δοθεί το Σάββατο7 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών (Αίθουσα Β. Πυρσινέλλα), τηλ. επικοινωνίας 26510 83940, 36510 83960. Παρουσιάζει και απαγγέλλει η Αναστασία Χατζηλιάδου. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέχρι 13 Μαρτίου η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου


Η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου που έληγε χθες, θα συνεχιστεί μέχρι τις 13 Μαρτίου και θα λήξει και στο νομό Ιωαννίνων μαζί με το νομό Πρέβεζας, μετά την παράταση που εξασφάλισε η διοίκηση από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενώ υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για αγορά μεριδίων.

Σε υψηλό επίπεδο κινείται και η ρευστότητα της τράπεζας, παρά την οικονομική κρίση, αυξάνοντας  και τις καταθέσεις και τις χορηγήσεις της.

Η πορεία της αύξησης κατά 5,3 εκ. ευρώ, ώστε να φτάσει το μετοχικό κεφάλαιο στα 18 εκ. ευρώ(και να μετατραπεί σε τράπεζα εθνικής εμβέλειας)  σε ότι αφορά το νομό Ιωαννίνων με έναρξη στις 23 Ιανουαρίου κάλυψε μέχρι χθες το μεσημέρι το 75% των διαθέσιμων μεριδίων, ενώ στην Πρέβεζα με έναρξη στις 16 Φεβρουαρίου έχει ξεπεράσει το 50%. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πυρά» κατά Μπαράτσα και πρόταση για...ορθή πρόσκληση σε Σημίτη

 
Την διοργάνωση ημερίδας για την οικονομική κρίση με προσκεκλημένο τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, αλλά  με ορθό και θεσμικό τρόπο, αφού ληφθεί απόφαση της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων,  προτείνουν τα μέλη της παράταξης του ΠΑΣΟΚ («ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»), μετά τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στην αναβολή της προγραμματισμένης για τις 9 Μαρτίου. 

Η πρόταση κατατέθηκε ήδη στη Δ.Ε με αίτημα την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ενώ  η παράταξη καταγγέλλει  ταυτόχρονα τον πρόεδρο Δημήτρη Μπαράτσα για μη θεσμική στάση  και  για  προσωπική του επιλογή να προσκαλέσει τον κ. Σημίτη ως ομιλητή, εν αγνοία του διοικητικού συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Δημητρίου, αν και δεν μπορεί να το αποδείξει, όπως είπε, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με  την ενέργεια του ο κ. Μπαράτσας  να στόχευε στο να προκαλέσει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ και  ξεκαθάρισε εκ νέου τη στάση της στην  πρόσφατη συνεδρίαση, λέγοντας ότι δεν ήταν  αντίθετη στην έλευση Σημίτη, ζήτησε αναβολή για να προστατέψει τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό και το θεσμό του Επιμελητηρίου.

Σελίδα 400 από 442