Greek-News

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«Ο ανεπαρκής Περιφερειάρχης της Ν.Δ., είχε το θράσος να μιλήσει και ως… υπουργός»


Σε ανακοίνωση της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρει τα εξής:

«Γι’ άλλη μια φορά ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δημ. Πανοζάχος, υπερέβη το θεσμικό του ρόλο και μίλησε άλλοτε ως κομματάρχης κι άλλοτε ως υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική.
Ενοχλήθηκε, επειδή ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρουσίασε ένα σύγχρονο πρόγραμμα ανάπτυξης της Ηπείρου και της χώρας, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανεπάρκεια των σχεδιασμών της ανίκανης κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τους δικούς του επικίνδυνους χειρισμούς θεμάτων του τόπου μας.
Ο Περιφερειάρχης της Ν.Δ. δε δίστασε να επιχειρήσει να μηδενίσει το τεράστιο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η έμμεση ομολογία του ότι όλα τα μεγάλα έργα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από αυτές, δεν απαλλάσσει ούτε αυτόν ούτε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση από τις ευθύνες τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπεράτωσή τους, την ακύρωση μελετών για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς, τις υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς, τη σπατάλη και διασπάθιση τεράστιων ποσών.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κωνσταντίνος Τσάγκας, αντιδήμαρχος έργων στα Γιάννενα


Ο Κωνσταντίνος Τσάγκας, νέος αντιδήμαρχος έργων και εξυπηρέτησης των πολιτών, ξεκίνησε δυναμικά τη θητεία του. Δεν πρόλαβε να περάσει μήνας και εισήγαγε ήδη μία νέα, πρωτοπόρα υπηρεσία για την εξυπηρέτησή μας.
Όλα ξεκίνησαν από το ρεπορτάζ του έπιρους-ποστ και το σχετικό διαγωνισμό λακκούβας.
Άμεσα ο νέος αντιδήμαρχος έστησε ολόκληρο μηχανισμό με τη χρήση της νέας τεχνολογίας που ακούει στο όνομα κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο πολίτης μπορεί πλέον να ειδοποιεί τον ίδιο, με ένα απλό τηλεφώνημα στο νούμερο 6944413500, δίνοντας τα στοιχεία της λακκούβας, την ακριβή τοποθεσία, αλλά και το βάθος της. Τότε, ο αντιδήμαρχος αυτοπροσώπως καταφθάνει και βουλώνει τη λακκούβα.
Για τη νέα υπηρεσία μπορούμε να ενημερωθούμε και από τις σχετικές ενημερωτικές καταχωρήσεις:

Η τεχνολογία του κινητού τηλεφώνου επιλέχθηκε, γιατί λειτουργεί σε όλη την πόλη, λειτουργεί πάντα και άμεσα, υποστηρίζει και γραπτά μηνύματα. Απορρίφθηκε η λύση ενός τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης με ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής, προώθησης, επίλυσης και απάντησης των αιτημάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, γιατί έτσι θα χάνονταν η άμεση επαφή του ψηφοφόρου με τον αντιδήμαρχό του.

Πηγή: πέρα βρε, έχει

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίσχεση εργασίας στην ΔΕΤΑΙ

Από το Δεκέμβριο απλήρωτοι οι 37 εργαζόμενοι


Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν άμεσα οι 37 εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Ιωαννίνων (ΔΕΤΑΙ), καθώς παραμένουν αγανακτισμένοι από το γεγονός, πως παραμένουν απλήρωτοι για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Πλέον, ζητούν να τους δοθούν επίσημα οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις, αλλά και συγκεκριμένες ημερομηνίες στις οποίες ο Δήμος θα πρέπει να καταβάλει τα δεδουλευμένα και σχετικά δίνουν περιθώριο πέντε ημερών στη δημοτική αρχή, ενώ σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σημερα οι υπάλληλοι της δημοτικής επιχείρησης συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ ακολούθησε συνάντησή και με τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Νίκο Γκόντα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ Β΄ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ


Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Νικολάου Γκόντα και του Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλέκου Καχριμάνη για την κατασκευή του Πανηπειρωτικού Β΄ κλειστού Γυμναστηρίου στη πόλη, ένα όραμα πολλών ετών παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά έργα που έγιναν ποτέ και που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η περιοχή μας.

Η στενή συνεργασία μεταξύ Δημάρχου και Νομάρχη έφερε αυτό το θετικό αποτέλεσμα και μέσα σε τρία χρόνια θα παραδοθεί στους πολίτες. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τους δύο άντρες οι οποίοι υπογράμμισαν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι να φτάσουν στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
«Ένα όραμα πολλών ετών αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Με συντονισμένο και κοινό αγώνα με το Νομάρχη και μετά από πολλές αντιξοότητες καταφέραμε να αποσπάσουμε την έγκριση από τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Ιωαννίδη και να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση ενός πολύ σημαντικού έργου όπως είναι το Β΄κλειστό Γυμναστήριο, το κόστος του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 8 εκατομμυρίων (7 από ΓΓΑ + 1 από ΝΑΙ).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκδήλωση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ανατολής Ιωαννίνων για τη γυναίκα


Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ανατολής Ιωαννίνων και το Συμβούλιο Επιμόρφωσης νομού Ιωαννίνων οργανώνουν Κύκλο Διαλόγου στο δ.δ. Ανατολής του Δήμου Ανατολής, στο ΚΑΦΕ «Ανώνυμο» (Οδός Ιωαννίνων 41) την Τετάρτη, 11/03/2009 και ώρα 6:00μ.μ.με θέμα

«Γυναίκα – Οικογένεια - Πολιτική»

και εισηγήτρια την Βούλα Τσίλη, στέλεχος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης  του ΠΑΣΟΚ – Συντονίστρια του Σ.Ε Ιωαννίνων και καλούν τις γυναίκες μέλη και φίλες του κινήματος να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή, δημοκρατική συζήτηση.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Σήμερα μιλάνε τα Γιάννενα.

Μιλάει η Ήπειρος.

Με τη μεγαλειώδη αυτή παρουσία, στέλνουμε μαζί ένα μήνυμα παντού. Στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι, έχουμε τη βούληση, τη θέληση και μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, να κάνουμε την Ελλάδα, τη χώρα που αξίζει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Σας ευχαριστώ θερμά, απ’ τα βάθη της καρδιάς μου, γι’ αυτή τη μεγαλειώδη παρουσία σας σήμερα. Το μήνυμά μας σήμερα, είναι μήνυμα και μάχης, αλλά και ελπίδας.

Θέλω ξεκινώντας να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις γυναίκες. Σήμερα, Ημέρα της Γυναίκας, να ευχαριστήσουμε τις εργαζόμενες μητέρες, να ευχαριστήσουμε τις νοικοκυρές, τις νέες κοπέλες, να ευχαριστήσουμε όλες τις γυναίκες, που στέλνουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας και αλλαγής από εδώ, από τα Γιάννενα, στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζουμε σήμερα.

Αλλά δεν είναι μόνο μια μέρα γιορτής. Είναι μέρα να στείλουμε μήνυμα αγώνων για το δικαίωμα στην ισότητα που έχει η κάθε γυναίκα. Και εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, το έχουμε κάνει πράξη. Αποτελεί φιλοσοφία μας να στηρίξουμε τα δικαιώματα που αναλογούν σε κάθε πολίτη και να προστατέψουμε όλους, να προστατέψουμε και μία γυναίκα την οποία τιμούμε, την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Το μήνυμά της είναι ότι, δυστυχώς, η γυναίκα είναι η πρώτη που απολύεται, η τελευταία που προσλαμβάνεται.
Σελίδα 400 από 445