ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: "Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο και πρόγραμμα"


Πέντε εθνικούς στόχους – προτεραιότητες ανάπτυξης της χώρας έχει στις… αποσκευές του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στα Γιάννινα.
Στο επίκεντρο της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου θα βρεθούν οι πέντε βασικοί στόχοι του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα παρουσιάστηκαν για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πρόταση για την «Πράσινη Ανάπτυξη», που πολλοί θεωρούν πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί με βάση το παράδειγμα της Ηπείρου.
Κάλεσμα προς
τους Γιαννιώτες

Κάλεσμα για συμμετοχή στην ομιλία της Κυριακής, ώστε όλοι οι Γιαννιώτες να γίνουν κοινωνοί των δεσμεύσεων του μελλοντικού Πρωθυπουργού για την ανάπτυξη της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της χώρας, απηύθυνε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης.

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ.

ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία την οποία συνθέτουν: η κρίση των αξιών και των θεσμών, η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και η οικονομική κρίση. Αποτέλεσμα, η χώρα βρίσκεται σε τέλμα και οι πολίτες αισθάνονται εγκλωβισμένοι και σε αδιέξοδο. Η χειρότερη όμως συνέπεια των πολιτικών της συντηρητικής παράταξης που μας έφεραν εδώ είναι ότι καλλιέργησαν στην Ελληνική Κοινωνία και το εκμεταλλεύονται, φόβο, ηττοπάθεια και απαισιοδοξία. Παρόλα αυτά, ο λαός έχοντας πάντα υγιή αντανακλαστικά, ψάχνει ελπίδα και όραμα για να ξεπεράσει την κρίση και να προχωρήσει μπροστά στο μέλλον. Γι’ αυτό στρέφεται και πάλι στην πολιτική, γι’ αυτό στρέφεται στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ με μπροστάρη τον Πρόεδρο Γιώργο Α. Παπανδρέου, σεβόμενο τις αρχές και τις αξίες του αλλά κυρίως τον ιστορικό του ρόλο, έρχεται να καταθέσει το σχέδιό του που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Κυρίως όμως έρχεται να προσδώσει στους Έλληνες το όραμα πίσω από το οποίο θα συνταχτούμε όλοι μας για να δημιουργήσουμε το μέλλον μας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ερώτηση 28 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το χιονοδρομικό Μετσόβου


Ως τη βουλή έφθασαν οι καταγγελίες του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Μετσόβου κ. Θεόδωρου Δασούλα, κατά της Δημοτικής Αρχής Τζαφέα, με αφορμή την πολύκροτη κατασκευή του Χιονοδρομικού Κέντρου Μετσόβου και την «αδιαφανή» διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, που ο ίδιος κατήγγειλε. Σε Ερώτηση που κατέθεσαν χθες 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου και μαθήματα αδιαφανούς διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας», θέτουν πολλά καίρια ερωτήματα σχετικά με το έργο και ζητούν να κατατεθούν στη βουλή σειρά στοιχείων και εγγράφων, ώστε να διαλευκανθούν πλήρως τα καταγγελλόμενα.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός, ότι στους 28 υπογράφοντες δεν βρίσκονται οι δύο Γιαννιώτες βουλευτές του Κινήματος, κ.κ. Μιχάλης Παντούλας και Βαγγέλης Αργύρης, αλλά αντίθετα βουλευτές από τον Έβρο έως και το Λασίθι!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μεγάλη κινητοποίηση για την ομιλία Παπανδρέου


Την καλύτερη δυνατή οργάνωση και πλατιά συμμετοχή των πολιτών στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το μεσημέρι στα Γιάννινα (12 μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας) επιδιώκουν,  τόσο η νομαρχιακή επιτροπή, όσο και τα κεντρικά του Κινήματος και από σήμερα ξεκινά ενημέρωση από μέλη της επιτροπής σε χώρους δουλειάς, όπως τα δυο νοσοκομεία  και στην αγορά της πόλης.

Προχθές το βράδι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα «Λιθαρίτσια»  με μεγάλη συμμετοχή στελεχών παρουσία των γραμματέων επικοινωνίας και οργανωτικού, Πάνου Γερουλάνου και Τάσου Αποστολόπουλου.

Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την έλευση του κ. Παπανδρέου από το Σάββατο στην πόλη, αίτημα που κατέθεσε η Ν.Ε, όμως αυτό θα αποφασιστεί αύριο, ανάλογα με το πρόγραμμα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ναύπακτος: απεβίωσε η προϊσταμένη της εφορείας βυζαντινών αρχαιοτήτων Φραγκίσκα Κεφαλλωνίτου


Απεβίωσε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009, η Προϊσταμένη της 22ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ναυπάκτου και επί σειράν ετών Προϊσταμένη της 8ης ΕΒΑ Ιωαννίνων Φραγκίσκα Κεφαλλωνίτου, κοντά στο σπίτι της, στη Ναύπακτο.

Επί των ημερών της κατά την άσκηση του διοικητικού της έργου στη Ναύπακτο, προσπάθησε να αναδείξει τα βυζαντινά μνημεία της πόλης και σημαντική ήταν η συνεισφορά της στην προσπάθεια εργασιών ανακατασκευής του κάστρου Αντιρρίου και του κάστρου της Ναυπάκτου. H κ.Κεφαλλωνίτου προσπάθησε να κάνει εμφανή στον κόσμο της περιοχής, τα άμεσα οφέλη για τον τουρισμό της πόλης, από την αξιοποίηση των μνημείων της Ναυπάκτου.

 ΠΗΓΗ:  29dytika.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μειωμένες φέτος οι 5νθήμερες εκδρομές σχολείων της Ηπείρου!


Κρίση περνάνε και οι 5νθήμερες σχολικές εκδρομές στην Ήπειρο. Η συμμετοχή εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι μαθητές, όπως οι ίδιοι λένε, δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα χρήματα. Μάλιστα δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που βάζουν χρήματα και βοηθούν ασθενέστερους οικονομικά συμμαθητές τους να συμμετάσχουν στην εκδρομή.
Για πρώτη φορά φέτος σχολεία της περιοχής δεν συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός μαθητών (χρειάζονται τα 3/4) για να πραγματοποιηθεί  η πολυήμερη σχολική εκδρομή, αφού υπολογίζουν τα χρήματα που θα ξοδέψουν.
Και προκειμένου να βρεθεί λύση, οι μαθητές οργανώνουν «εσωτερικούς εράνους», πωλούν ημερολόγια, κάνουν χορούς, ζητούν δωρεάν εισιτήρια από ταξιδιωτικά γραφεία και γενικά «σκαρφίζονται» τρόπους για να καλύψουν τα έξοδα εκ των ενόντων.
Πολλοί γονείς έχουν πλέον σπουδαιότερα προβλήματα, για τα οποία βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, και αδυνατούν να συνεισφέρουν στην εκδρομή των παιδιών τους.
Τα πρώτα μηνύματα για τις σχολικές εκδρομές, που αρχίζουν από τις 15 Μαρτίου, των τελειόφοιτων της Γ΄ Λυκείου, δεν είναι ενθαρρυντικά,  σύμφωνα με στοιχεία από ταξιδιωτικά γραφεία, όπου καταγράφεται μείωση στις κρατήσεις.
Σελίδα 400 από 444