ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καταβολή επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία

Ολοκληρώθηκαν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία και στους νεφροπαθείς.
Δικαιούχοι είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα, καθώς και τα άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστα ή έμμεσα ασφαλισμένα που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα και ήταν επιδοτούμενοι στις 22 Ιανουαρίου 2009. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης στο Ν. Ιωαννίνων ανέρχεται σε 1.607 άτομα. Η καταβολή του θα γίνει με ταχυδρομική επιταγή στις 19 Μαρτίου 2009.
Να σημειωθεί ότι άλλα 665 άτομα που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα από τη Διεύθυνση Πρόνοιας της Ν.Α.Ι. θα λάβουν (ή έχουν ήδη λάβει) το επίδομα θέρμανσης από τον κύριο φορέα ασφάλισής τους.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύσκεψη Εθελοντικών Οργανώσεων


Με πρωτοβουλία του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα «Οργάνωση - σχεδιασμός σε θέματα δράσης Εθελοντικών Ομάδων».
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος οι Εθελοντικές Ομάδες: ΑΕΡ.Α.Κ.Η., Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων, Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών του Ε.Ε.Σ., Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων, Ελληνικό Αεροναυτικό Κέντρο, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Ιωαννίνων), Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΩΟΣ», Λέσχη 4Χ4 Ιωαννίνων, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών ΒΔ Ελλάδος, Λέσχη 4Χ4 Κόνιτσας, Πίνδος Περιβαλλοντική, Αερολέσχη Ιωαννίνων, Εθελοντική Ομάδα Π. Π. Δήμου Παμβώτιδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ


Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ με τη διοργάνωση του 1ου διήμερου περιφερειακού σεμιναρίου της δεύτερης διοργάνωσης του Προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009  στο χώρο του ξενοδοχείου "PREVEZA CITY" στο κέντρο της πόλης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν στελέχη και από τους 4 νομούς της περιφέρειας Ηπείρου, ενώ συντονιστής είναι το στέλεχος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ κ. Βούλα Τσίλη.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το 2ο διήμερο περιφερειακό σεμινάριο το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Απριλίου 2009 στα Γιάννενα και το τελευταίο διήμερο στην Αθήνα στις 9 & 10 Μαϊου 2009, όπου και θα παρουσιαστούν τα σχέδια δράσης που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και το πρόγραμμα θα κλείσει με την απονομή των πιστοποιητικών στους εκπαιδευόμενους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ομιλία του Βαγγέλη Αργύρη σε εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας


Χθες Τετάρτη 11 Μαρτίου ο κ. Βαγγέλης Αργύρης, εισηγητής του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ν. Αρκαδίας προσκεκλημένος ως βασικός ομιλητής σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας.

Στα πλαίσια ανάληψης από το ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλιών ενημέρωσης των πολιτών όλης της χώρας για τους πέντε εθνικούς στόχους του Προγράμματός του, ο κ. Αργύρης πραγματοποίησε ομιλία στο Δήμο Τεγέας αναλύοντας διεξοδικότερα τον πρώτο εθνικό στόχο, αυτόν της πράσινης ανάπτυξης.

Στην ομιλία του ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στην αποκαρδιωτική εικόνα της περιφέρειας που συναντά στις περιοδείες του και πόσο έχει οπισθοχωρήσει ο αγροτικός μας τομέας.

«Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά στην Αρκαδία», τόνισε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της 4ης Διεθνούς

Δελτίο τύπου-Ανακοίνωση

Ιωάννινα, 11 Μαρτίου 2009

Στα πλαίσια της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της 4ης Διεθνούς, η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009 στις 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με θέμα:

«70 χρόνια από την ίδρυση της 4ης Διεθνούς»

Ο.Κ.Δ.Ε.

www.okde.gr - e-mail: ergatikipali@okde.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εισαγγελική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τα κονδύλια στους φοιτητικούς συλλόγους


Το μπερδεμένο κουβάρι της οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητικών συλλόγων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα αρχίσει να ξετυλίγεται μετά την εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για σχετική έρευνα.
Είχαν προηγηθεί οι σοβαρές καταγγελίες μελών των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ότι τα κονδύλια καταλήγουν σε λίγα μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ και συχνά χωρίς τα απαραίτητα παρασταικά.
Επαγγελματίες συνδικαλιστές του φοιτητικού κινήματος, φοιτητές που πρωταγωνιστούν  σχεδόν επί μία εικοσαετία στους χώρους της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ αλλά και άλλοι παράγοντες φαίνεται ότι πρωταγωνιστούν στην υπόθεση αυτή.

Νεολαίοι που για πολλά χρόνια ήλεγχαν μεγάλο μέρος των παρατάξεων και διαδραμάτιζαν ενεργό ρόλο στις πρυτανικές εκλογές. Κάποιοι από αυτούς αναρριχήθηκαν στους κομματικούς τους μηχανισμούς και συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι όλα τα στοιχεία θα δοθούν στην δημοσιότητα αμέσως μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα.

Σελίδα 400 από 446