Greek-News

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα παράταση για περαίωση εκκρεμών υποθέσεων ζητούν έμποροι και λογιστές

Όσοι Γιαννιώτες επαγγελματίες δεν έχουν πάρει ακόμη τα σημειώματα να μεταβούν άμεσα στις Εφορίες


Μπορεί η προθεσμία περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων για ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους να έληξε την περασμένη Παρασκευή, όμως ως γνωστόν οι ίδιοι οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν μόνο ένα δεκαήμερο μπροστά τους καθώς η τροπολογία που έδινε τη δεύτερη παράταση άργησε να ψηφιστεί από τη Βουλή και να πάρει αριθμό ΦΕΚ. Έτσι λοιπόν, δεν αποκλείεται να δοθεί και τρίτη παράταση στην περαίωση εκκρεμών υποθέσεων, αφού πλέον και οι έμποροι θέτουν ως αίτημα να δοθεί νέα παράταση και να αυξηθεί το όριο της αυτοπεραίωσης (ο τζίρος δηλ.) από τις 400.000 στις 600.000 ευρώ.

Όπως τόνισε στο epirusgate ο Γιαννιώτης οικονομολόγος-λογιστής κ. Βαγέλης Κατσάνος: «Όταν οι Εφορίες πήραν τις εντολές και το «πράσινο φώς» να στείλουν τα σημειώματα περαίωσης, ο χρόνος που απέμεινε για τους επαγγελματίες ήταν ελάχιστος τη στιγμή μάλιστα που οι λογιστές δεν μπορούσαν λόγω φόρους εργασίας να τους εξυπηρετήσουν. Για αυτό άλλωστε και η Ομοσπονδία μας, πρότεινε από τη πρώτη στιγμή μετάθεση της λήξης της περαίωσης στις 30 Ιουνίου).
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Μαρίνος Γαρνέλης αναλαμβάνει τα «ηνία» στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου


Ο ταξίαρχος Μαρίνος Γαρνέλης, μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, αναλαμβάνει τα «ηνία» στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, μετά την αποστρατεία του υποστράτηγου Αθανάσιου Παλαιοπάνου που αποφάσισε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων πρόκειται να αναλάβει τις επόμενες ημέρες ο Θεοχάρης Αγόρης που προέρχεται από την Διεύθυνση Τροχαίας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και κατάγεται από την Καρδίτσα.Αποχαιρετώντας την Ήπειρο και ειδικότερα το νομό Ιωαννίνων, όπου υπηρέτησε και σαν Αστυνομικός Διευθυντής ο κ. Παλαιπάνος ευχαρίστησε όλο το αστυνομικό προσωπικό, τους συνοριακούς αστυνομικούς και τους ειδικούς φρουρούς, αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών με τους οποίους είχε άριστη συνεργασία την τελευταία τριετία.«Φεύγω υγιής και με ψηλά το κεφάλι, έχοντας επιτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντά μου ως Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων αρχικά και Περιφερειακός Διευθυντής έπειτα», σημείωσε ο κ. Παλαιοπάνος.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδος


Στη χειμερινή Συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου (ΣΟΣΔΕΗ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο όρος Παναιτωλικό, θα συμμετάσχει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το προσεχές Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου 2009. Τη διοργάνωση της ΣΟΣΔΕΗ έχει αναλάβει ο ΕΟΣ Αγρινίου o οποίος έχει προγραμματίσει δύο αναβάσεις. Η μία είναι Α´ κατηγορίας (3,5 ώρες), από το καταφύγιο του Παναιτωλικού, όπου θα γίνει η κατασκήνωση, ως την κορυφή Κόκα (1685μ) και η άλλη Β´ κατηγορίας (7 ώρες), από το καταφύγιο ως την κορυφή Κατελάνος (1924μ). Ο ΕΟΣ Ιωαννίνων θα αναχωρήσει το Σάββατο στις 15:00 από τη Νομαρχία Ιωαννίνων με αρχηγό τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Μακρίδη και υπαρχηγό τον Αντιπρόεδρο Στέργιο Τέσια. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Δεσποτάτου Ηπείρου 2, καθημερινά 7-9μμ και στο τηλέφωνο 26510-22138.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εγκληματική η τσιμεντοποίηση της αρχαίας Δωδώνης

Εγκληματική η τσιμεντοποίηση της αρχαίας Δωδώνης


Πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης σε ολόκληρη την χώρα, από την τσιμεντοποίηση του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης, του αρχαιότερου και μεγαλύτερου της χώρας. Διακεκριμένοι επιστήμονες, που έχουν ασχοληθεί επί μακρόν με αναστηλωτικές εργασίες στην χώρα μας και είδαν φωτογραφικό υλικό από το αρχαίο θέατρο, έχουν μείνει άναυδοι που αυτό που γίνεται και αδυνατούν να πιστέψουν ότι σήμερα, όπου η τεχνολογία δίνει λύσεις και στα πιο σύνθετα προβλήματα, χρησιμοποιείται τσιμέντο σε ένα αρχαίο μνημείο.
Η πιλοτική αναστύλωση που έγινε γεννά πολλά ερωτήματα αφού, από την αρχική μελέτη τουλάχιστον που είχε την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δεν προβλέπονταν κάτι τέτοιο.
Το 2006, όταν είχε παρουσιαστεί η μελέτη από τον αρχιτέκτονα Γ. Αντωνίου, είχε διαφανεί ότι είχε γίνει λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων του αρχαίου θεάτρου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντιπολίτευση με προτάσεις. Αλλά και με σκληρή κριτική για οικονομικά και επιχειρήσεις

Αντιπολίτευση με προτάσεις. Αλλά και με σκληρή κριτική για οικονομικά και επιχειρήσεις


Σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή για την οικονομική κατάσταση του δήμου και των επιχειρήσεων του, για τις οποίες ζήτησαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και  για τους εργαζόμενους και φυσικά τις μελέτες βιωσιμότητας ενόψει και του... νοικοκυρέματος που υποσχέθηκε ,  αλλά και προτάσεις για την σύνταξη του Επιχειρησιακού προγράμματος, την αξιοποίηση της Όασης» και επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, περιελάμβανε η χθεσινή συνέντευξη τύπου των δημοτικών  συμβούλων της «Συμμαχίας Ενεργών Πολιτών». 

Οι κ.κ Μωϋσής Ελισάφ, Στέφανος Ζούμπας, Βασίλης Ηλιάδης και Δημήτρης Θεμελής ανέπτυξαν τα παραπάνω ζητήματα, σημειώνοντας αφενός ότι η παράταξη τους δεν καταγγέλλει μόνο, όπως υποστηρίζει η Δ.Α, αλλά  καταθέτει και προτάσεις.

Στοιχεία για τις δημοτικές επιχειρήσεις

Ο  Μωϋσής Ελισάφ με αφορμή και τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο με το Επιχειρησιακό πρόγραμμα, τόνισε ότι αυτό «έδειξε με ανάγλυφο τρόπο τα οικονομικά αδιέξοδα του δήμου, με τον υπέρογκο δανεισμό που υπερβαίνει τα 40 εκ. ευρώ, τα τεράστια χρέη σε προμηθευτές που είναι πάνω από 20 εκ. ευρώ».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιτυχημένη η παρουσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων στη Διεθνή Έκθεση «BIT 2009


Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού με το γενικό τίτλο "BIT 2009", που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας έλαβε μέρος για μια ακόμη χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων. Στην Έκθεση - που θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη - συμμετείχαν εκπρόσωποι από 152 χώρες, 5.000 τουριστικοί πράκτορες και 3.500 δημοσιογράφοι.
Η παρουσία του Νομού Ιωαννίνων, ήταν ιδιαίτερη επιτυχής, καθώς δόθηκε η δυνατότητα για αποτελεσματική προβολή της περιοχής μας, του φυσικού πλούτου της, των πολιτιστικών της θησαυρών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδείχθηκε από πλευράς του Ιταλικού κοινού για τον οικοτουρισμό, τα μοναστήρια και το θρησκευτικό τουρισμό.
Επικεφαλής της αποστολής της Ν.Α.Ι. στο Μιλάνο, ήταν ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Παντελής Κολόκας, ο οποίος στο περιθώριο της Έκθεσης είχε συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και με στελέχη φορέων τουρισμού, στους οποίους παρουσίασε αναλυτικά τις τουριστικές δυνατότητες του Νομού.
Ο κ. Κολόκας, αναφερόμενος στα συμπεράσματα που προέκυψαν από την Έκθεση, εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι ενδείξεις είναι θετικές για τον αριθμό των Ιταλών που θα επισκεφτεί και φέτος την Ήπειρο. «Στόχος μας ήταν και είναι, να αυξηθεί ο αριθμός αυτός και κυρίως να συμπεριληφθούν στα τουριστικά πρόγραμμα, όσο το δυνατόν περισσότεροι σταθμοί και επισκέψεις στα τουριστικά αξιοθέατα του Νομού Ιωαννίνων. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, οι επιχειρηματίες του κλάδου και οι λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες», κατέληξε ο Αντινομάρχης.
Σελίδα 400 από 443