ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι γίνεται με τα ελικόπτερα Έρικσον;


Ερώτηση που αφορά την τύχη των ελικοπτέρων Έρικσον και την πιθανή απουσία τους από το έργο της πυροπροστασίας του ερχόμενου καλοκαιριού κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Βαγγέλης Αργύρης. Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Κινδυνεύει να μείνει απροστάτευτος από τις πυρκαγιές ο Ν. Ιωαννίνων από την πιθανή απουσία των πυροσβεστικών ελικοπτέρων Έρικσον»

O Νομός Ιωαννίνων με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τα δάση του, αντιμετωπίζει όπως και όλη η χώρα μας κάθε χρόνο τον κίνδυνο των πυρκαγιών. Μάλιστα υπάρχουν και άσχημες εμπειρίες κατά το παρελθόν, με τις επιπτώσεις από μεγάλες πυρκαγιές που στοίχισαν μέχρι και ανθρώπινες ζωές.

Η προστασία από τις πυρκαγιές αποτελεί κάθε χρόνο εθνικό θέμα μείζονος σημασίας και η λήψη μέτρων τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και καταστολής οφείλει να είναι για την πολιτεία, θέμα υψίστης προτεραιότητας.

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ακέφαλος παραμένει ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου


Ο βουλευτής Ιωαννίνων Βαγγέλης Αργύρης κατέθεσε προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕτην παρακάτω ερώτηση:

Οι οικολογικά ευαίσθητες περιοχές, οι περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος, οι Ειδικές Ζώνες Προστασίας, τα δάση και συνολικά το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Η σημαντικότητα της προστασίας αυτού διαφάνηκε από πολύ νωρίς και τα βήματα προκειμένου για την επίτευξη αυτού του στόχου ξεκίνησαν από τις αρχές κιόλας του προηγούμενου αιώνα.

Κορυφώθηκαν δε με την δημιουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που σήμερα αριθμούν τους 28.

Ο ρόλος αυτών είναι άκρως σημαντικός αφού μόνο κάποιες από τις αρμοδιότητες τους αφορούν τον σχεδιασμό, προγραμματισμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, εφαρμογή μέτρων προστασίας, υποστήριξη προγραμμάτων και εργασιών διαχείρισης, προγραμματισμός οργάνωσης και υλοποίησης σχεδίων διασφάλισης οικονομικών πόρων, περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καταβολή επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία

Ολοκληρώθηκαν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία και στους νεφροπαθείς.
Δικαιούχοι είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα, καθώς και τα άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστα ή έμμεσα ασφαλισμένα που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα και ήταν επιδοτούμενοι στις 22 Ιανουαρίου 2009. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης στο Ν. Ιωαννίνων ανέρχεται σε 1.607 άτομα. Η καταβολή του θα γίνει με ταχυδρομική επιταγή στις 19 Μαρτίου 2009.
Να σημειωθεί ότι άλλα 665 άτομα που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα από τη Διεύθυνση Πρόνοιας της Ν.Α.Ι. θα λάβουν (ή έχουν ήδη λάβει) το επίδομα θέρμανσης από τον κύριο φορέα ασφάλισής τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύσκεψη Εθελοντικών Οργανώσεων


Με πρωτοβουλία του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα «Οργάνωση - σχεδιασμός σε θέματα δράσης Εθελοντικών Ομάδων».
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος οι Εθελοντικές Ομάδες: ΑΕΡ.Α.Κ.Η., Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων, Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών του Ε.Ε.Σ., Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων, Ελληνικό Αεροναυτικό Κέντρο, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Ιωαννίνων), Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΩΟΣ», Λέσχη 4Χ4 Ιωαννίνων, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών ΒΔ Ελλάδος, Λέσχη 4Χ4 Κόνιτσας, Πίνδος Περιβαλλοντική, Αερολέσχη Ιωαννίνων, Εθελοντική Ομάδα Π. Π. Δήμου Παμβώτιδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ


Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ με τη διοργάνωση του 1ου διήμερου περιφερειακού σεμιναρίου της δεύτερης διοργάνωσης του Προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009  στο χώρο του ξενοδοχείου "PREVEZA CITY" στο κέντρο της πόλης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν στελέχη και από τους 4 νομούς της περιφέρειας Ηπείρου, ενώ συντονιστής είναι το στέλεχος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ κ. Βούλα Τσίλη.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το 2ο διήμερο περιφερειακό σεμινάριο το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Απριλίου 2009 στα Γιάννενα και το τελευταίο διήμερο στην Αθήνα στις 9 & 10 Μαϊου 2009, όπου και θα παρουσιαστούν τα σχέδια δράσης που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και το πρόγραμμα θα κλείσει με την απονομή των πιστοποιητικών στους εκπαιδευόμενους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ομιλία του Βαγγέλη Αργύρη σε εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας


Χθες Τετάρτη 11 Μαρτίου ο κ. Βαγγέλης Αργύρης, εισηγητής του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ν. Αρκαδίας προσκεκλημένος ως βασικός ομιλητής σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας.

Στα πλαίσια ανάληψης από το ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλιών ενημέρωσης των πολιτών όλης της χώρας για τους πέντε εθνικούς στόχους του Προγράμματός του, ο κ. Αργύρης πραγματοποίησε ομιλία στο Δήμο Τεγέας αναλύοντας διεξοδικότερα τον πρώτο εθνικό στόχο, αυτόν της πράσινης ανάπτυξης.

Στην ομιλία του ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στην αποκαρδιωτική εικόνα της περιφέρειας που συναντά στις περιοδείες του και πόσο έχει οπισθοχωρήσει ο αγροτικός μας τομέας.

«Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά στην Αρκαδία», τόνισε.

Σελίδα 400 από 447