ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ομιλία του Βαγγέλη Αργύρη σε εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας


Χθες Τετάρτη 11 Μαρτίου ο κ. Βαγγέλης Αργύρης, εισηγητής του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ν. Αρκαδίας προσκεκλημένος ως βασικός ομιλητής σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας.

Στα πλαίσια ανάληψης από το ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλιών ενημέρωσης των πολιτών όλης της χώρας για τους πέντε εθνικούς στόχους του Προγράμματός του, ο κ. Αργύρης πραγματοποίησε ομιλία στο Δήμο Τεγέας αναλύοντας διεξοδικότερα τον πρώτο εθνικό στόχο, αυτόν της πράσινης ανάπτυξης.

Στην ομιλία του ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στην αποκαρδιωτική εικόνα της περιφέρειας που συναντά στις περιοδείες του και πόσο έχει οπισθοχωρήσει ο αγροτικός μας τομέας.

«Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά στην Αρκαδία», τόνισε.

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της 4ης Διεθνούς

Δελτίο τύπου-Ανακοίνωση

Ιωάννινα, 11 Μαρτίου 2009

Στα πλαίσια της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της 4ης Διεθνούς, η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009 στις 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με θέμα:

«70 χρόνια από την ίδρυση της 4ης Διεθνούς»

Ο.Κ.Δ.Ε.

www.okde.gr - e-mail: ergatikipali@okde.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εισαγγελική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τα κονδύλια στους φοιτητικούς συλλόγους


Το μπερδεμένο κουβάρι της οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητικών συλλόγων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα αρχίσει να ξετυλίγεται μετά την εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για σχετική έρευνα.
Είχαν προηγηθεί οι σοβαρές καταγγελίες μελών των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ότι τα κονδύλια καταλήγουν σε λίγα μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ και συχνά χωρίς τα απαραίτητα παρασταικά.
Επαγγελματίες συνδικαλιστές του φοιτητικού κινήματος, φοιτητές που πρωταγωνιστούν  σχεδόν επί μία εικοσαετία στους χώρους της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ αλλά και άλλοι παράγοντες φαίνεται ότι πρωταγωνιστούν στην υπόθεση αυτή.

Νεολαίοι που για πολλά χρόνια ήλεγχαν μεγάλο μέρος των παρατάξεων και διαδραμάτιζαν ενεργό ρόλο στις πρυτανικές εκλογές. Κάποιοι από αυτούς αναρριχήθηκαν στους κομματικούς τους μηχανισμούς και συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι όλα τα στοιχεία θα δοθούν στην δημοσιότητα αμέσως μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνάντηση με το σύλλογο εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων


Από τη Νομαρχιακή Παράταξη "ΑΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ" και τον επικεφαλής της Μάκη Χατζηεφραιμίδη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

"Συνάντηση με το σύλλογο εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων,πραγματοποιήθηκε σήμερα με μέλη της παράταξής μας ΑΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ, μετά από αίτημά μας στον πρόεδρο του συλλόγου. Ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στη ΝΑΙ και να ανταλλάξουμε απόψεις για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της ΝΑΙ προς τους πολίτες.Η αρτιότερη αξιοποίηση όλου του προσωπικού για καλύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας , αλλά και ζητήματα οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των υπαλλήλων εντός της Ν Α και μεταξύ παραμεθορίων νομών , οι ελλείψεις προσωπικού και οι συνθήκες εργασίας σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που τους απασχολούν και χρειάζονται λύση.Από τον ΑΠΕΙΡΟ ΤΟΠΟ στη σύσκεψη τα μέλη που συμμετείχαν, αφού ευχαρίστησαν το σύλλογο για τη συνεργασία, δεσμεύθηκαν να φέρουν στο Ν Σ τα θέματα, για να υπάρξουν οι ανάλογες αποφάσεις."

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήλωση Βαγγέλη Αργύρη για τη νέα αναβολή στο ΣΤΕ της υπόθεσης του ΧΥΤΑ


Δυστυχώς για τον τόπο, ο εμπαιγμός των συμπολιτών μας του Δήμου Κατσανοχωρίου από την κυβέρνηση συνεχίζεται.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απαξιεί το διάλογο, αγνοεί το κοινωνικό αίσθημα και προχωρά επιβάλλοντας την απόφασή της, να δημιουργήσει το ΧΥΤΑ σε μια θέση που βρίσκει αντίθετους τους πολίτες.

Το παράδοξο είναι ότι, ενώ από την τοπική κοινωνία προτείνεται άλλη θέση στα όρια του Δήμου τους η κυβέρνηση κωφεύει αναγκάζοντας τους κατοίκους να ψάξουν το δίκαιό τους στη δικαιοσύνη.

Όμως φεύ, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε και σήμερα για τέταρτη φορά, με την επίσημη δικαιολογία ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ζητά συμπληρωματικά έγγραφα που προφανώς απουσίαζαν από το φάκελο.

Η αναβολή αυτή έγινε για τέταρτη φορά με υπαιτιότητα του ελληνικού δημοσίου. Αυτό από μόνο του, δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων. Επιβεβαιώνει το δίκαιό τους, το οποίο η κυβέρνηση με δόλιους τρόπους προσπαθεί να παρακάμψει και να επιβάλλει την απόφασή της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«Ο ανεπαρκής Περιφερειάρχης της Ν.Δ., είχε το θράσος να μιλήσει και ως… υπουργός»


Σε ανακοίνωση της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρει τα εξής:

«Γι’ άλλη μια φορά ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δημ. Πανοζάχος, υπερέβη το θεσμικό του ρόλο και μίλησε άλλοτε ως κομματάρχης κι άλλοτε ως υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική.
Ενοχλήθηκε, επειδή ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρουσίασε ένα σύγχρονο πρόγραμμα ανάπτυξης της Ηπείρου και της χώρας, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανεπάρκεια των σχεδιασμών της ανίκανης κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τους δικούς του επικίνδυνους χειρισμούς θεμάτων του τόπου μας.
Ο Περιφερειάρχης της Ν.Δ. δε δίστασε να επιχειρήσει να μηδενίσει το τεράστιο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η έμμεση ομολογία του ότι όλα τα μεγάλα έργα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από αυτές, δεν απαλλάσσει ούτε αυτόν ούτε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση από τις ευθύνες τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπεράτωσή τους, την ακύρωση μελετών για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς, τις υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς, τη σπατάλη και διασπάθιση τεράστιων ποσών.
Σελίδα 400 από 446