Greek-News

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπογράφτηκε η ΣΑΕ για τα νέα έργα του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ»


Από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο Μπούρα, υπογράφτηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων της ΣΑΕ 440 (πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ) των παρακάτω έργων, των οποίων η δημοπράτηση θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
1. Ανακατασκευή Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Ρουψιάς, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.
2. Στερέωση - αποκατάσταση Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καλόβρυσης, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.
3. Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «΄Αβελ» Βήσσανης, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
4. Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Εισοδίων Θεοτόκου Μέγγουλης Περιστερίου, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ.
5. Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Σταυροδρομίου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Λιθαρίτσια θα γιορτάσει φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών τα «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας


Στα Λιθαρίτσια θα γιορτάσει φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών τα «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας προσφέροντας στους συμπολίτες παραδοσιακή φασολάδα, άφθονους νηστίσιμους μεζέδες και κέφι υπό τους ήχους δημοτικής μουσικής. «Η διατήρηση των εθμίων είναι πρώτη μας προτεραιότητα και επιλέξαμε φέτος να γιορτάσουμε τα «Κούλουμα» στα Λιθαρίτσια που είναι ένας εξαιρετικός χώρος καθώς απέβη άκαρπη η διαδικασία μίσθωσης για το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» ,τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νίκος Γκόντας, ερωτηθείς από δημοσιογράφους συμπληρώνοντας ότι η όλη και μεγαλύτερη συμμετοχή συμπολιτών και τουριστών κάνει επιτακτική την ανάγκη διατήρησης των εθίμων. Παράλληλα την Κυριακή των Αποκριών σε περισσότερες από 30 γειτονιές της πόλης, θα ανάψουν οι πατροπαράδοτες «τζαμάλες» που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την μείωση του τέλος παρεπιδημούντψν από 2% σε 0,5% ο κ. Γκόντας δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα φλέγον θέμα καθώς είναι ένας δυναμικός φόρος και ευελπιστώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Δυστυχώς η πολιτεία συνεχ/ίζει να μοιράζει αρμοδιότητες χωρίς τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις. Είναι αυτονόητο ότι οφείλονται τεράστια κονδύλια στους Ο.Τ.Α. και είναι βέβαιο ότι τα μειωμένα έσοδα των Ο.Τ.Α. από την ελάττωση του φόρου, θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλη πηγή».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ομιλία Δημάρχου Ιωαννίνων προς Τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια


Η ομιλία του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Νικ. Γκόντα στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Καλώς ήλθατε στα Γιάννενα, στην πόλη σας.

Σε μια πόλη, περήφανη που ένα δικό της τέκνο, ένας δικός της άνθρωπος, βρίσκεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας.

Σε μία πόλη που σήμερα γιορτάζει το ιστορικό γεγονός της απελευθέρωσής της.

Σε μια πόλη που τιμά τη μνήμη όλων των αγωνιστών, οι οποίοι με σθένος και γενναιότητα πολέμησαν και πάλεψαν για το ανώτατο ιδανικό της ελευθερίας.

Σε μία πόλη που αναγνωρίζει το διαχρονικό μήνυμα αυτής της επετείου και δεν περιορίζεται σε εθιμοτυπικούς συμβολισμούς: Το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Η χώρα μας αντιμετωπίζει σήμερα έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο που έχει άμεση σχέση με το επίπεδο διαβίωσης του πολίτη, την ευημερία του και κατ' επέκταση την κοινωνική συνοχή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δελτίο Τύπου για Μισθοδοσίες στο Δήμο Ιωαννιτών


Από τη Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής:

Εντός ολίγων ημερών ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εκπόνησης μελετών για το σύνολο των Δημοτικών Επιχειρήσεων, προκειμένου να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η μετατροπή τους σε κοινωφελείς επιχειρήσεις και η τακτοποίηση των εργαζομένων, όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο.

Όσον αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου, διευκρινίζεται ότι για τους μονίμους και αορίστου χρόνου, ουδεμία καθυστέρηση υπάρχει, ενώ για τους συμβασιούχους, εκτάκτους, αορίστου χρόνου εργαζομένους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, αναμένεται άμεσα η ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών (έγκριση προϋπολογισμών κ.λπ.), προκειμένου να καταστεί εφικτή η εξόφληση της μισθοδοσίας.

Σχετικά με δημοσίευμα για δήθεν «χρεοκοπία» και «επιτήρηση» του Δήμου, αυτά βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας των εμπνευστών τους και φιλικών τους εντύπων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Παλαιστινιακό λαό


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου συμμετέχει εμπράκτως στην εκστρατεία που ανέλαβε η Ε.Ν.Α.Ε. για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Στην προσπάθεια αυτή καλούνται να συμμετέχουν φορείς αλλά και πολίτες ατομικά.

Τα είδη που πρόκειται να συγκεντρωθούν είναι φαρμακευτικό - υγειονομικό υλικό, καθώς και τρόφιμα. Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν αναφερθεί τα τρόφιμα πρέπει να είναι αλεύρι (70%), όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, έλαια (εκτός ηλιέλαιου), ενώ η ημερομηνία λήξης τους να είναι πέραν του εξαμήνου.

Επίσης όσοι επιθυμούν να καταθέσουν χρήματα για τον ίδιο σκοπό, μπορούν να το πράξουν στους εξής λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα- αρ. λογαριασμού 118/480052-42

Εμπορική Τράπεζα- αρ. λογαριασμού 65210398

Τράπεζα Πειραιώς- αρ. λογαριασμού 5011-040526-803

Αγροτική Τράπεζα- αρ. λογαριασμού 0170400578190

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρεμβάσεις της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωαννίνων στην τοπική κοινωνία με περιοδείες στελεχών στο νομό

Παρεμβάσεις της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωαννίνων στην τοπική κοινωνία με περιοδείες στελεχών στο νομό


Το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου ολοκληρώνουμε έναν κύκλο παρεμβάσεων στην τοπική κοινωνία με περιοδείες στελεχών μας σε περιοχές του Νομού, ομιλίες για συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, συζητήσεις με παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς αλλά και με πολίτες.
Η παρέμβαση μας αυτή είχε διττό χαρακτήρα: αφενός θέλαμε να συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας για το πώς βιώνουν τη σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα και τι προσδοκούν για το μέλλον και αφετέρου να παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το σήμερα και το αύριο. Μπορέσαμε έτσι να διαπιστώσουμε ότι κυρίαρχη άποψη και στην τοπική κοινωνία είναι πως η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, αποτέλεσμα των πολιτικών - ή μάλλον της απουσίας πολιτικής- από τις Κυβερνήσεις της Ν.Δ. τα πέντε τελευταία χρόνια.

Σελίδα 400 από 438