Greek-News

Κυριακή, 20 Απριλίου 2014
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ομιλία Δημάρχου Ιωαννίνων προς Τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια


Η ομιλία του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Νικ. Γκόντα στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Καλώς ήλθατε στα Γιάννενα, στην πόλη σας.

Σε μια πόλη, περήφανη που ένα δικό της τέκνο, ένας δικός της άνθρωπος, βρίσκεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας.

Σε μία πόλη που σήμερα γιορτάζει το ιστορικό γεγονός της απελευθέρωσής της.

Σε μια πόλη που τιμά τη μνήμη όλων των αγωνιστών, οι οποίοι με σθένος και γενναιότητα πολέμησαν και πάλεψαν για το ανώτατο ιδανικό της ελευθερίας.

Σε μία πόλη που αναγνωρίζει το διαχρονικό μήνυμα αυτής της επετείου και δεν περιορίζεται σε εθιμοτυπικούς συμβολισμούς: Το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Η χώρα μας αντιμετωπίζει σήμερα έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο που έχει άμεση σχέση με το επίπεδο διαβίωσης του πολίτη, την ευημερία του και κατ' επέκταση την κοινωνική συνοχή.

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δελτίο Τύπου για Μισθοδοσίες στο Δήμο Ιωαννιτών


Από τη Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής:

Εντός ολίγων ημερών ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εκπόνησης μελετών για το σύνολο των Δημοτικών Επιχειρήσεων, προκειμένου να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η μετατροπή τους σε κοινωφελείς επιχειρήσεις και η τακτοποίηση των εργαζομένων, όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο.

Όσον αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου, διευκρινίζεται ότι για τους μονίμους και αορίστου χρόνου, ουδεμία καθυστέρηση υπάρχει, ενώ για τους συμβασιούχους, εκτάκτους, αορίστου χρόνου εργαζομένους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, αναμένεται άμεσα η ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών (έγκριση προϋπολογισμών κ.λπ.), προκειμένου να καταστεί εφικτή η εξόφληση της μισθοδοσίας.

Σχετικά με δημοσίευμα για δήθεν «χρεοκοπία» και «επιτήρηση» του Δήμου, αυτά βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας των εμπνευστών τους και φιλικών τους εντύπων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Παλαιστινιακό λαό


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου συμμετέχει εμπράκτως στην εκστρατεία που ανέλαβε η Ε.Ν.Α.Ε. για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Στην προσπάθεια αυτή καλούνται να συμμετέχουν φορείς αλλά και πολίτες ατομικά.

Τα είδη που πρόκειται να συγκεντρωθούν είναι φαρμακευτικό - υγειονομικό υλικό, καθώς και τρόφιμα. Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν αναφερθεί τα τρόφιμα πρέπει να είναι αλεύρι (70%), όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, έλαια (εκτός ηλιέλαιου), ενώ η ημερομηνία λήξης τους να είναι πέραν του εξαμήνου.

Επίσης όσοι επιθυμούν να καταθέσουν χρήματα για τον ίδιο σκοπό, μπορούν να το πράξουν στους εξής λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα- αρ. λογαριασμού 118/480052-42

Εμπορική Τράπεζα- αρ. λογαριασμού 65210398

Τράπεζα Πειραιώς- αρ. λογαριασμού 5011-040526-803

Αγροτική Τράπεζα- αρ. λογαριασμού 0170400578190

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρεμβάσεις της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωαννίνων στην τοπική κοινωνία με περιοδείες στελεχών στο νομό

Παρεμβάσεις της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωαννίνων στην τοπική κοινωνία με περιοδείες στελεχών στο νομό


Το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου ολοκληρώνουμε έναν κύκλο παρεμβάσεων στην τοπική κοινωνία με περιοδείες στελεχών μας σε περιοχές του Νομού, ομιλίες για συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, συζητήσεις με παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς αλλά και με πολίτες.
Η παρέμβαση μας αυτή είχε διττό χαρακτήρα: αφενός θέλαμε να συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας για το πώς βιώνουν τη σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα και τι προσδοκούν για το μέλλον και αφετέρου να παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το σήμερα και το αύριο. Μπορέσαμε έτσι να διαπιστώσουμε ότι κυρίαρχη άποψη και στην τοπική κοινωνία είναι πως η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, αποτέλεσμα των πολιτικών - ή μάλλον της απουσίας πολιτικής- από τις Κυβερνήσεις της Ν.Δ. τα πέντε τελευταία χρόνια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα τον Μάρτιο ο Γιώργος Παπανδρέου


Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται και επισήμως το ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του Ιουνίου αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, καθώς κανένα από τα κορυφαία στελέχη δεν πείστηκε από τις “χλιαρές διαψεύσεις” του κ. Καραμανλή στη Βουλή.
Ήδη, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ανακοινώσεις για την εκλογική διάταξη του Κινήματος, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τις αλλαγές στη δομή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξεκίνησε με τη δημιουργία των επιτελικών κύκλων.
Στην εκλογική επιτροπή θα ενταχθούν όλα τα μέλη του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου που δεν έχουν καθήκοντα στους επιτελικούς κύκλους (Θ. Μωραΐτης, Γ. Παναγιωτακόπουλος, Τ. Αντωνίου, Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Ανδρουλάκης, Γ. Κουτσούκος, Κ. Ασκούνης), αλλά τους βασικούς ρόλους θα διατηρήσουν τα μέλη της τρόικας (Γ. Ραγκούσης, Δ. Ρέππας και Ν. Αθανασάκης) ενώ, όπως είθισται στο ΠΑΣΟΚ, στην υπόθεση θα εμπλακούν ο επικεφαλής της Επιτροπής Καταστατικού Γ. Ανωμερίτης και ο γενικός διευθυντής του κόμματος Ρ. Σπυρόπουλος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΜΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ: Ζητώ ενεργοποίηση φορέων για Σιδηρόδρομο στην Ήπειρο


Την ενεργοποίηση του αιτήματος όλων των Ηπειρωτών για σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής μας με το δίκτυο της υπόλοιπης χώρας, επικαιροποιεί μέσα από επιστολή που εξέδωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ο κ. Μάκης Χατζηεφραιμίδης, κάνοντας επίκληση στην επίσκεψη του Γιαννιώτη προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, προτρέπει όλους μας να διδαχθούμε και να συνεχίσουμε τις ενέργειες που είχε κάνει- κατά το παρελθόν –για το ίδιο θέμα ο κ. Παπούλιας.
Αναλυτικά, στην επιστολή του, ο κ. Χατζηεφραιμίδης τονίζει τα εξής:
«Τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων τιμά ο Αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Είναι νομίζουμε η καταλληλότερη στιγμή να ξαναθυμηθούμε τους αγώνες του για τον σιδηρόδρομο στην Ήπειρο, ένα έργο σημαντικό για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και του Νομού μας.
Η μεγαλύτερη τιμή που εμείς οι συμπατριώτες του θα του κάναμε σήμερα, ανταποδίδοντας τις ευχαριστίες μας για την περηφάνια που μας δίνει με τον τρόπο που υπηρετεί την πατρίδα από τη θέση του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα, είναι να του δηλώσουμε τώρα, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ότι δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να έρθει ο σιδηρόδρομος στα Γιάννενα.

Σελίδα 400 από 438