ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ερώτηση 28 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το χιονοδρομικό Μετσόβου


Ως τη βουλή έφθασαν οι καταγγελίες του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Μετσόβου κ. Θεόδωρου Δασούλα, κατά της Δημοτικής Αρχής Τζαφέα, με αφορμή την πολύκροτη κατασκευή του Χιονοδρομικού Κέντρου Μετσόβου και την «αδιαφανή» διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, που ο ίδιος κατήγγειλε. Σε Ερώτηση που κατέθεσαν χθες 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου και μαθήματα αδιαφανούς διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας», θέτουν πολλά καίρια ερωτήματα σχετικά με το έργο και ζητούν να κατατεθούν στη βουλή σειρά στοιχείων και εγγράφων, ώστε να διαλευκανθούν πλήρως τα καταγγελλόμενα.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός, ότι στους 28 υπογράφοντες δεν βρίσκονται οι δύο Γιαννιώτες βουλευτές του Κινήματος, κ.κ. Μιχάλης Παντούλας και Βαγγέλης Αργύρης, αλλά αντίθετα βουλευτές από τον Έβρο έως και το Λασίθι!

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μεγάλη κινητοποίηση για την ομιλία Παπανδρέου


Την καλύτερη δυνατή οργάνωση και πλατιά συμμετοχή των πολιτών στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το μεσημέρι στα Γιάννινα (12 μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας) επιδιώκουν,  τόσο η νομαρχιακή επιτροπή, όσο και τα κεντρικά του Κινήματος και από σήμερα ξεκινά ενημέρωση από μέλη της επιτροπής σε χώρους δουλειάς, όπως τα δυο νοσοκομεία  και στην αγορά της πόλης.

Προχθές το βράδι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα «Λιθαρίτσια»  με μεγάλη συμμετοχή στελεχών παρουσία των γραμματέων επικοινωνίας και οργανωτικού, Πάνου Γερουλάνου και Τάσου Αποστολόπουλου.

Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την έλευση του κ. Παπανδρέου από το Σάββατο στην πόλη, αίτημα που κατέθεσε η Ν.Ε, όμως αυτό θα αποφασιστεί αύριο, ανάλογα με το πρόγραμμα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ναύπακτος: απεβίωσε η προϊσταμένη της εφορείας βυζαντινών αρχαιοτήτων Φραγκίσκα Κεφαλλωνίτου


Απεβίωσε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009, η Προϊσταμένη της 22ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ναυπάκτου και επί σειράν ετών Προϊσταμένη της 8ης ΕΒΑ Ιωαννίνων Φραγκίσκα Κεφαλλωνίτου, κοντά στο σπίτι της, στη Ναύπακτο.

Επί των ημερών της κατά την άσκηση του διοικητικού της έργου στη Ναύπακτο, προσπάθησε να αναδείξει τα βυζαντινά μνημεία της πόλης και σημαντική ήταν η συνεισφορά της στην προσπάθεια εργασιών ανακατασκευής του κάστρου Αντιρρίου και του κάστρου της Ναυπάκτου. H κ.Κεφαλλωνίτου προσπάθησε να κάνει εμφανή στον κόσμο της περιοχής, τα άμεσα οφέλη για τον τουρισμό της πόλης, από την αξιοποίηση των μνημείων της Ναυπάκτου.

 ΠΗΓΗ:  29dytika.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μειωμένες φέτος οι 5νθήμερες εκδρομές σχολείων της Ηπείρου!


Κρίση περνάνε και οι 5νθήμερες σχολικές εκδρομές στην Ήπειρο. Η συμμετοχή εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι μαθητές, όπως οι ίδιοι λένε, δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα χρήματα. Μάλιστα δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που βάζουν χρήματα και βοηθούν ασθενέστερους οικονομικά συμμαθητές τους να συμμετάσχουν στην εκδρομή.
Για πρώτη φορά φέτος σχολεία της περιοχής δεν συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός μαθητών (χρειάζονται τα 3/4) για να πραγματοποιηθεί  η πολυήμερη σχολική εκδρομή, αφού υπολογίζουν τα χρήματα που θα ξοδέψουν.
Και προκειμένου να βρεθεί λύση, οι μαθητές οργανώνουν «εσωτερικούς εράνους», πωλούν ημερολόγια, κάνουν χορούς, ζητούν δωρεάν εισιτήρια από ταξιδιωτικά γραφεία και γενικά «σκαρφίζονται» τρόπους για να καλύψουν τα έξοδα εκ των ενόντων.
Πολλοί γονείς έχουν πλέον σπουδαιότερα προβλήματα, για τα οποία βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, και αδυνατούν να συνεισφέρουν στην εκδρομή των παιδιών τους.
Τα πρώτα μηνύματα για τις σχολικές εκδρομές, που αρχίζουν από τις 15 Μαρτίου, των τελειόφοιτων της Γ΄ Λυκείου, δεν είναι ενθαρρυντικά,  σύμφωνα με στοιχεία από ταξιδιωτικά γραφεία, όπου καταγράφεται μείωση στις κρατήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην αντεπίθεση η παράταξη Οικονόμου


Στην αντεπίθεση πέρασε η παράταξη του Επιμελητηρίου που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και η οποία ύστερα από την τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων χρεώθηκε την αναβολή της προγραμματισμένης εκδήλωσης - ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μπαράτσα.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητηριακή Ανάπτυξη» Δημήτρης Δημητρίου απαντώντας και για λογαριασμό του Σάκη Οικονόμου, ο οποίος εμφανίστηκε και ως συντονιστής του παπανδρεϊκού μπλοκ που μεθόδευσε την αναβολή της εκδήλωσης με προσκεκλημένο τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μπαράτσα για «μη θεσμική στάση», καταγγέλλοντάς τον για την καθιέρωση ενός «προεδροκεντρικού» μοντέλου διοίκησης, αν και «πρόεδρος μειοψηφίας».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, ουδέποτε ενημέρωσε ο κ. Μπαράτσας, «το Δ.Σ. ότι θα ήταν καλεσμένος ως κύριος ομιλητής στην κοπή της πίτας ο υπουργός κ. Μπέζας. Ουδέποτε ενημέρωσε ούτε αποφάσισε το Δ.Σ. για τα ταξίδια του στο εξωτερικό ή το εσωτερικό. Η εμπλοκή του κ. Μπαράτσα στην υπόθεση Καρυπίδη, αφήνει πολλά ερωτηματικά για το πόσο καλό ή κακό έκανε στο θεσμό και για το αν έπρεπε να εμπλακεί ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Στις 16/02/09 έστειλε πρόσκληση στον κ. Κώστα Σημίτη να μιλήσει σε ημερίδα με θέμα την οικονομική κρίση. Ουδέποτε ενημέρωσε για αυτή τη διοργάνωση το Δ.Σ. Έφερε το θέμα στο Δ.Σ. αποκρύπτοντας στην πρόσκληση όλη την αλήθεια. Όλη τη διοργάνωση την έκανε μόνος του με προσωπική επαφή και δήλωσε στο Δ.Σ. ότι απλά μας ενημερώνει για το θέμα με γενικότητες».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Δημάρχου!


Απορρίφθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, η προσφυγή που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, με την οποία τον έθετε σε 20ήμερη αργία. Η απόφαση του Υπουργού, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κοινοποιήθηκε προ ημερών στον Δήμαρχο Ιωαννίνων ο οποίος μπορεί να προσφύγει για την ακύρωσή της, σε διάστημα ενός μήνα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ήταν αναμενόμενη, αλλά δεν παύει να έχει εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον. Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή είχε αρνηθεί την χορήγηση στοιχείων για τις μεταδημοτεύσεις που είχε ζητήσει ο κ. Φίλιππας Φίλιος. Το Πειθαρχικό είχε κρίνει ότι υπέπεσε σε σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια και του επέβαλε την ποινή. Ακολούθησε η υπογραφή της απόφασης αυτής από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Δήμαρχος επεδίωξε την ακύρωσή της με την προσφυγή στον Υπουργό Εσωτερικών, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οπότε πολιτικά τουλάχιστον το θέμα έκλεισε.

Βάσω Σκουλίκα

ΠΗΓΗ: epirusPost.gr

Σελίδα 400 από 444