ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδος


Στη χειμερινή Συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου (ΣΟΣΔΕΗ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο όρος Παναιτωλικό, θα συμμετάσχει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το προσεχές Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου 2009. Τη διοργάνωση της ΣΟΣΔΕΗ έχει αναλάβει ο ΕΟΣ Αγρινίου o οποίος έχει προγραμματίσει δύο αναβάσεις. Η μία είναι Α´ κατηγορίας (3,5 ώρες), από το καταφύγιο του Παναιτωλικού, όπου θα γίνει η κατασκήνωση, ως την κορυφή Κόκα (1685μ) και η άλλη Β´ κατηγορίας (7 ώρες), από το καταφύγιο ως την κορυφή Κατελάνος (1924μ). Ο ΕΟΣ Ιωαννίνων θα αναχωρήσει το Σάββατο στις 15:00 από τη Νομαρχία Ιωαννίνων με αρχηγό τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Μακρίδη και υπαρχηγό τον Αντιπρόεδρο Στέργιο Τέσια. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Δεσποτάτου Ηπείρου 2, καθημερινά 7-9μμ και στο τηλέφωνο 26510-22138.
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εγκληματική η τσιμεντοποίηση της αρχαίας Δωδώνης

Εγκληματική η τσιμεντοποίηση της αρχαίας Δωδώνης


Πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης σε ολόκληρη την χώρα, από την τσιμεντοποίηση του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης, του αρχαιότερου και μεγαλύτερου της χώρας. Διακεκριμένοι επιστήμονες, που έχουν ασχοληθεί επί μακρόν με αναστηλωτικές εργασίες στην χώρα μας και είδαν φωτογραφικό υλικό από το αρχαίο θέατρο, έχουν μείνει άναυδοι που αυτό που γίνεται και αδυνατούν να πιστέψουν ότι σήμερα, όπου η τεχνολογία δίνει λύσεις και στα πιο σύνθετα προβλήματα, χρησιμοποιείται τσιμέντο σε ένα αρχαίο μνημείο.
Η πιλοτική αναστύλωση που έγινε γεννά πολλά ερωτήματα αφού, από την αρχική μελέτη τουλάχιστον που είχε την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δεν προβλέπονταν κάτι τέτοιο.
Το 2006, όταν είχε παρουσιαστεί η μελέτη από τον αρχιτέκτονα Γ. Αντωνίου, είχε διαφανεί ότι είχε γίνει λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων του αρχαίου θεάτρου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντιπολίτευση με προτάσεις. Αλλά και με σκληρή κριτική για οικονομικά και επιχειρήσεις

Αντιπολίτευση με προτάσεις. Αλλά και με σκληρή κριτική για οικονομικά και επιχειρήσεις


Σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή για την οικονομική κατάσταση του δήμου και των επιχειρήσεων του, για τις οποίες ζήτησαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και  για τους εργαζόμενους και φυσικά τις μελέτες βιωσιμότητας ενόψει και του... νοικοκυρέματος που υποσχέθηκε ,  αλλά και προτάσεις για την σύνταξη του Επιχειρησιακού προγράμματος, την αξιοποίηση της Όασης» και επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, περιελάμβανε η χθεσινή συνέντευξη τύπου των δημοτικών  συμβούλων της «Συμμαχίας Ενεργών Πολιτών». 

Οι κ.κ Μωϋσής Ελισάφ, Στέφανος Ζούμπας, Βασίλης Ηλιάδης και Δημήτρης Θεμελής ανέπτυξαν τα παραπάνω ζητήματα, σημειώνοντας αφενός ότι η παράταξη τους δεν καταγγέλλει μόνο, όπως υποστηρίζει η Δ.Α, αλλά  καταθέτει και προτάσεις.

Στοιχεία για τις δημοτικές επιχειρήσεις

Ο  Μωϋσής Ελισάφ με αφορμή και τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο με το Επιχειρησιακό πρόγραμμα, τόνισε ότι αυτό «έδειξε με ανάγλυφο τρόπο τα οικονομικά αδιέξοδα του δήμου, με τον υπέρογκο δανεισμό που υπερβαίνει τα 40 εκ. ευρώ, τα τεράστια χρέη σε προμηθευτές που είναι πάνω από 20 εκ. ευρώ».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιτυχημένη η παρουσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων στη Διεθνή Έκθεση «BIT 2009


Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού με το γενικό τίτλο "BIT 2009", που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας έλαβε μέρος για μια ακόμη χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων. Στην Έκθεση - που θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη - συμμετείχαν εκπρόσωποι από 152 χώρες, 5.000 τουριστικοί πράκτορες και 3.500 δημοσιογράφοι.
Η παρουσία του Νομού Ιωαννίνων, ήταν ιδιαίτερη επιτυχής, καθώς δόθηκε η δυνατότητα για αποτελεσματική προβολή της περιοχής μας, του φυσικού πλούτου της, των πολιτιστικών της θησαυρών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδείχθηκε από πλευράς του Ιταλικού κοινού για τον οικοτουρισμό, τα μοναστήρια και το θρησκευτικό τουρισμό.
Επικεφαλής της αποστολής της Ν.Α.Ι. στο Μιλάνο, ήταν ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Παντελής Κολόκας, ο οποίος στο περιθώριο της Έκθεσης είχε συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και με στελέχη φορέων τουρισμού, στους οποίους παρουσίασε αναλυτικά τις τουριστικές δυνατότητες του Νομού.
Ο κ. Κολόκας, αναφερόμενος στα συμπεράσματα που προέκυψαν από την Έκθεση, εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι ενδείξεις είναι θετικές για τον αριθμό των Ιταλών που θα επισκεφτεί και φέτος την Ήπειρο. «Στόχος μας ήταν και είναι, να αυξηθεί ο αριθμός αυτός και κυρίως να συμπεριληφθούν στα τουριστικά πρόγραμμα, όσο το δυνατόν περισσότεροι σταθμοί και επισκέψεις στα τουριστικά αξιοθέατα του Νομού Ιωαννίνων. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, οι επιχειρηματίες του κλάδου και οι λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες», κατέληξε ο Αντινομάρχης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προγράμματα που θα υλοποιήσει η ΝΕΛΕ Ιωαννίνων κατά το έτος 2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τμήμα Λαϊκής Επιμόρφωσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι η Ν.Ε.Λ.Ε. Ιωαννίνων θα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του έτους 2009 τα παρακάτω εγκεκριμένα και μη επιδοτούμενα προγράμματα:

Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ) ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΧΟΣ
1. Προετοιμασία Θεατρικής παράστασης Ιωάννινα 75 ΚΑΠΗ
2. Εκμάθηση παραδοσιακών μουσικών οργάνων Νεοκαισάρεια 75 Γενικός πληθυσμός
3. Εργαστήριο Ζωγραφικής Ιωάννινα (ΝΕΛΕ) 75 Γενικός πληθυσμός
4. Εκμάθηση Παραδοσιακών χορών Ιωάννινα
(Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) 75 Γενικός Πληθυσμός
5. Προετοιμασία θεατρικής παράστασης Δήμος Καλπακίου 75 Γενικός πληθυσμός
6. Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική Κουτσελιό 75 Γενικός πληθυσμός
7. Κατασκευή Κοσμημάτων Ιωάννινα (ΝΕΛΕ) 75 Γενικός πληθυσμός
8. Μουσικοθεραπεία Κόνιτσα (Ίδρυμα Νόστος) 50 ΑΜΕΑ
9. Θεατρικό παιχνίδι Ιωάννινα Ξενώνας «Ψυχαργώς» 50 ΑΜΕΑ
10. Χειροτεχνία Ιωάννινα (Ε.ΠΡΟ.ΨΥ.Η.) 50 ΑΜΕΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Α. Παπανδρέου στα Ιωάννινα, ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας έκανε την εξής δήλωση: «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να επισκεφθεί την πόλη μας σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία και να μιλήσει στους πολίτες των Ιωαννίνων γνωρίζοντας ότι η πενταετής κυβερνητική παρουσία στην περιοχή αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αναξιοπιστίας μεταξύ των μεγαλόστομων προεκλογικών διακηρύξεων του κ. Καραμανλή το 2004 και των πεπραγμένων της κυβέρνησής του έως σήμερα.

Ο πολιτικός λόγος του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα εξαντληθεί στην κριτική της καταρρέουσας πολιτικά κυβέρνησης της Ν.Δ.. Η ουσία του θα αφορά το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τη χώρα και την εξειδίκευσή του στην περιφέρεια της Ηπείρου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έρχεται στα Ιωάννινα να μιλήσει για την έξοδο από την κρίση, για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, για τις δυνατότητες της πατρίδας μας, για το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνισμού.

Οι πολίτες των Ιωαννίνων με τη μαζική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση της Κυριακής θα καταδείξουν ότι η νέα πολιτική πλειοψηφία είναι δυναμικά παρούσα και στην Ήπειρο, όπως σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας.»
Σελίδα 400 από 442