/Αξίζει το Samsung Galaxy S21 FE;
axizi-to-samsung-galaxy-s21-fe-θήκες-κινητών

Αξίζει το Samsung Galaxy S21 FE;

Το Samsung Galaxy S21 FE έφτασε, φέρνοντας μια φθηνότερη προσθήκη στη σειρά Galaxy S21, θήκες κινητών. Το Galaxy S21 FE όχι μόνο προσκαλεί συγκρίσεις με άλλα μοντέλα Galaxy S21, αλλά με ένα νεότερο, πιο ισχυρό τηλέφωνο Samsung που κοστίζει μόνο 100 $ περισσότερο από αυτή τη θεωρητικά πιο προσιτή πρόταση για μια ναυαρχίδα της Samsung.

Samsung Galaxy S21 FE: Σχεδιασμός

Καθώς η Samsung μεταβαίνει στον πολυανθρακικό σχεδιασμό που εξαρτάται από πλαστικό για τα Galaxy S21 και Galaxy S21 Plus, δεν υπάρχει μυστήριο ως προς το υλικό που θα χρησιμοποιούσε ο κατασκευαστής τηλεφώνου για το Galaxy S21 FE. Είναι πλαστικό και παρόλο που αυτό δεν είναι απαραιτήτως μια μεγάλη αντιστάθμιση από το S21, δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να συγκαλυφθεί αυτό μέσα στο οποίο περιβάλλεται αυτό το τηλέφωνο. Ένα θολό φινίρισμα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου δίνει στο Galaxy S21 FE έναν επαγγελματικό καπλαμά, αλλά κανένας πρόκειται να μπερδέψουμε αυτό το τηλέφωνο με ένα premium ακουστικό.

Το Galaxy S21 FE υιοθετεί ένα από τα καλύτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του S21 με το σχέδιο περικοπής που φιλοξενεί τη συστοιχία της πίσω κάμερας. Ενώ υπάρχει ένα εξόγκωμα που συγκρατεί αυτή τη λωρίδα των κατακόρυφα ευθυγραμμισμένων φακών, αναμειγνύεται άψογα στο πλάι του τηλεφώνου, κάνοντας τη σειρά να φαίνεται λιγότερο εμφανής.

Όπως το κανονικό S21, το Galaxy S21 FE χρησιμοποιεί έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος κάτω από την οθόνη. Μια επικάλυψη που εμφανίζεται όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο διευκολύνει την εύρεση του αισθητήρα.

Το Galaxy S21 FE υιοθετεί μια άλλη δυνατότητα Galaxy S21 που είναι πιθανό να ενοχλήσει ορισμένους χρήστες. Δεν υπάρχει υποδοχή κάρτας microSD όπως στο Galaxy S20, επομένως ο αποθηκευτικός χώρος στο τηλέφωνο που αγοράζετε — είτε είναι 128 GB είτε 256 GB — είναι αυτό που παίρνετε.

Samsung Galaxy S21 FE: Οθόνη

Το πάνελ AMOLED 6,4 ιντσών στο Galaxy S21 FE είναι μεγαλύτερο από την τυπική οθόνη 6,2 ιντσών του S21, αν και λίγο μικρότερο από την οθόνη 6,5 ιντσών στο Galaxy S20 FE. Το μικρότερο πάνελ δεν αισθάνεται ιδιαίτερα στενό και θα έλεγα ότι μάλλον κάνει το S21 FE πιο εύκολο στη χρήση με το ένα χέρι από το προηγούμενο μοντέλο.

Όπως το S20 FE, το Galaxy S21 FE μπορεί να υποστηρίξει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, εάν ορίσετε την ομαλότητα κίνησης σε Υψηλή στην εφαρμογή Ρυθμίσεις της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι η κύλιση θα φαίνεται πιο ομαλή στην οθόνη του Galaxy S21 FE, κάτι που οδηγεί σε καλύτερη συνολική εμπειρία με το τηλέφωνο. Τούτου λεχθέντος, φαίνεται ότι μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ 120Hz και 60Hz μόνο χειροκίνητα. Τα άλλα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S21 έχουν προσαρμοστικές οθόνες που προσαρμόζονται εν κινήσει. Είναι ίσως μια μικρή διάκριση, αλλά εξηγεί αυτή τη διαφορά των 100 $ με το τυπικό S21.

Samsung Galaxy S21 FE: Κάμερες

Οι κάμερες δεν έχουν αλλάξει τόσο πολύ στο Galaxy S21 FE σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, τουλάχιστον όσον αφορά το υλικό. Όπως και με το S20 FE, το νέο τηλέφωνο διαθέτει κύρια κάμερα 12 MP, επαυξημένη από υπερευρυγώνιο φακό 12 MP και τηλεφακό 8 MP, με τον τελευταίο να μπορεί να προσφέρει 30x Space Zoom. Ακόμη και τα διαφράγματα σε αυτούς τους τρεις φακούς παραμένουν αμετάβλητα από τον S20 FE.

Samsung Galaxy S21 FE: Απόδοση και 5G

Πολλά από τα νέα κορυφαία τηλέφωνα Android που θα κυκλοφορήσουν φέτος θα λειτουργούν με το τελευταίο chipset Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm, αλλά το Galaxy S21 FE θα μείνει ένα χρόνο πίσω με το πυρίτιο Snapdragon 888 του 2021. Από τη θετική πλευρά, ο Snapdragon 888 είναι το ίδιο σύστημα-σε-τσιπ που τροφοδοτούσε ολόκληρη τη σειρά Galaxy S21, επομένως μπορείτε να περιμένετε συγκρίσιμες επιδόσεις με αυτά τα μοντέλα. Και τα τρία τηλέφωνα S21 ήταν μεταξύ των χειροσυσκευών Android με τις καλύτερες επιδόσεις που δοκιμάσαμε τον τελευταίο χρόνο.

Ωστόσο, κάνετε μια αντιστάθμιση με την υπόλοιπη σειρά Galaxy S21 όταν επιλέγετε το FE. Η Samsung περιλαμβάνει λιγότερη μνήμη RAM, με το βασικό μοντέλο των 128 GB του Galaxy S21 FE να διαθέτει μόνο 6 GB έως 8 GB στο τυπικό S21.

Samsung Galaxy S21 FE: Διάρκεια ζωής μπαταρίας και φόρτιση

Παίρνετε μια μπαταρία 4.500 mAh μέσα στο Galaxy S21 FE, η οποία έχει το ίδιο μέγεθος με το power pack του προκατόχου του τηλεφώνου. Με μια ελαφρώς μικρότερη οθόνη και ένα πιο αποδοτικό chipset που τρέχει το νέο τηλέφωνο, θα έπρεπε να περιμένετε κάποια βελτίωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σχέση με την τόσο καλή απόδοση του Galaxy S20 FE.

Το Galaxy S21 FE είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη σειρά S21 της Samsung, διατηρώντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτών των κορυφαίων τηλεφώνων σε μια πιο μέτρια τιμή. Οι ανταλλαγές που πρέπει να κάνετε για να εξοικονομήσετε 100 $ δεν είναι σημαντικές, με τη μεγαλύτερη θυσία να είναι η έλλειψη προσαρμοστικής οθόνης, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Διαφορετικά, αυτό είναι ένα σταθερό τηλέφωνο, που ταιριάζει με τις επιδόσεις των κορυφαίων ναυαρχίδων Android πριν από ένα χρόνο και προσφέρει φωτογραφίες που ταιριάζουν με μερικά από τα καλύτερα τηλέφωνα που έχουμε δοκιμάσει.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών: