/Θα μας πείτε για τις απευθείας αναθέσεις των 9 εκατ. ευρώ επί Πολάκη;

Θα μας πείτε για τις απευθείας αναθέσεις των 9 εκατ. ευρώ επί Πολάκη;Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διαμήνυσε από τη Βουλή πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες, προκειμένου να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο από τη Novartis.

Παράλληλα, ρώτησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη γνώμη τους για τις απευθείας αναθέσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ στον ΕΟΔΥ από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

«Είναι δουλειά των βουλευτών να ζητάνε πράξεις αρχειοθέτησης και να κάνουν νομικές παρατηρήσεις σε αυτό Σας τιμά αυτό Τη Δημοκρατία πως θα την προστατεύσετε Θα πάρετε τον ρόλο των εισαγγελικών αρχών» αναρωτήθηκε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις του κ. Παπαδόπουλου. Τι έχετε να πείτε σε συναδέλφους σας που το κάνουν και ουσιαστικά κρατάνε τη μομφή και ψόγο στο πολιτικό πρόσωπο».

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και σε απευθείας αναθέσεις του ΕΟΔΥ την περίοδο 2016-2018 για τη φύλαξη, ύψους 9 εκατ. ευρώ, καλώντας τους συναδέλφους του να πάρουν θέση.

«Σε μέρος των τιμολογίων αυτών για 1 και πλέον χρόνο στην αναγραφή πληρωμής αναφέρεται ‘πληρωμή αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη’! Αυτό αναφέρουν τα τιμολόγια! Η δουλεία υπουργού είναι να διαβιβάσει τα στοιχεία να ζητήσει από τον ΕΟΔΥ προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και δεν έχει άλλη δουλειά! Θα μου πείτε για αυτά τα 9 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεων πως πήγανε Αν είχατε βρει εσείς τιμολόγια με εντολές αναπληρωτή υπουργού της ΝΔ τι θα κάνατε Πάνω στα έδρανα θα ήσασταν! Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» κατέληξε.

Κόντρα για τους ανασφάλιστους

Ο κ. Πλεύρης συγκρούστηκε και με τον πρώην υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό για την υγειονιμική κάλυψη των αναφάλιστων.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι αυτό έγινε επι κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με απόφαση του τότε αρμόδιου υπουργού Αδ. Γεωργιάδη.

Πρόσθεσε δε, πως τότε είχε προβλεφθεί συγκεκριμένη διαδικασία που επέτρεπε την νοσηλεία μεταναστών μόνο για έκτακτα περιστατικά.

«Ηρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλαξε το νόμο. Δώσατε την δυνατότητα σε όσους παράνομα βρίσκονταν στην χώρα να νοσηλεύονται επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους. Οι παράνομοι μετανάστες είχαν την δυνατότητα να έχουν έκτακτη εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Εσείς δώσατε την δυνατότητα να κάνουν και τακτικές επισκέψεις. Άνθρωποι που κατοικούσαν στις γειτονικές χώρες έρχονταν για επεμβάσεις στην Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα. Με τα λεφτά των φορολογούμενων κάνατε κοινωνική πολιτική και μας φωνάζετε για ρατσισμό και ξενοφοβία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

Απαντώντας ο κ. Ξανθός παραδέχθηκε μεταξύ άλλων πως ο νόμος της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «δεν παρείχε φροντίδα σε μετανάστες χωρίς χαρτιά αλλά κατά 95% σε έλληνες πολίτες» και πως αυτός «ο θεσμός μετά το νόμο του 2016 συρρικνώθηκε».

«Βοά η κοινωνία για την πελατειακή σας νοοτροπία. Δεν μπορεί να έρχεστε εδώ και να λέτε ανερυθρίαστα τόσα ψέματα. Η ρύθμιση για τους ανασφάλιστους έγινε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπουργική απόφαση Γεωργιάδη συσσώρευσε κόσμο στις τριμελείς επιτροπές για να σας παρακαλούν. Ζητούσατε την ψήφο τους για να χειρουργηθούν στα νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει σε άλλο σημείο:

«Την περίοδο Σαμαρά Βενιζέλου οξύνθηκε η υγειονομική φτώχεια στη χώρα. Γιγαντώθηκε ο θεσμός των κοινωνικών ιατρειών και κοινωνικών φαρμακείων, τα όποια δεν παρείχαν φροντίδα σε μετανάστες χωρίς χαρτιά αλλά κατά 95% σε έλληνες πολίτες. Αυτός ο θεσμός μετά το νόμο 2016 συρρικνώθηκε. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται η κάλυψη. Υπάρχει και ο δείκτης της υγειονομική ανισότητας. Στο πικ των μνημονίων, το 2015 ήταν στο 14,5%. Εμείς το 2019 το παραδώσαμε στο 8%. Αυτό είναι αριστερή και προοδευτική πολιτική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Information
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςResource website link