/Τεχνητή Νοημοσύνη: «Κλωνοποίησαν» εικονικά γνωστό influencer σε απάτη – Δείτε βίντεο

Τεχνητή Νοημοσύνη: «Κλωνοποίησαν» εικονικά γνωστό influencer σε απάτη – Δείτε βίντεο



Το deepfake βίντεο δείχνει απόλυτα ρεαλιστικό, και προκαλεί ερωτήματα και προβληματισμούς για τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης να ξεγελάει εύκολα τον κόσμο στα social media   &#13

Σκηνές επιστημονικής φαντασίας στα κοινωνικά δίκτυα. Κάποιοι χρησιμοποίησαν Τεχνητή Νοημοσύνη για να «κλωνοποιήσουν» εικονικά τον γνωστό influencer σε θέματα τεχνολογίας, Mr Beast, ώστε να τον χρησιμοποιήσουν ως «δόλωμα» σε απάτη που αφορά δήθεν… υπερπροσφορά.

Το deepfake βίντεο δείχνει απόλυτα ρεαλιστικό, από τις κινήσεις μέχρι τη φωνή, και επειδή δεν πρόκειται απλώς για μια εικόνα, εκτιμάται ότι μπορεί να παραπλάνησε πολλούς ανθρώπους. Το βίντεο προκαλεί φόβους για το αν το «εργαλείο» της Τεχνητής Νοημοσύνης από ένα σημείο και έπειτα παύει να είναι «εργαλείο», αλλά γίνεται «όπλο» για επιτήδειους βγαίνοντας εκτός ελέγχου.

«Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν αυτή τη deepfake διαφήμιση – απάτη για εμένα… είναι έτοιμες οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να χειριστούν την άνοδο των deepfakes AI Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο MrBeast, παραθέτοντας το επίμαχο βίντεο. 
 

Πηγή: skai.gr





Resource connection